"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"קטין מיפו תכנן להתנקש בנתניהו": פרטים חדשים על "המרגל המוסלמי מגוש דן"
כתב אישום הוגש נגד נער שהזדהה עם אל-קאעידה • הביע רצון לבצע פיגועים ולרצוח ישראלים, תוך שהחל להתנסות בייצור של חומר נפץ מאולתר • בנוסף, צילם בטלפון שלו שני מבנים ששימשו בעבר כמתקנים צבאיים ותיעד אותם בווידאו לצורך הכנת סרטון תעמולה
אל־קאעידה (ארכיון). צילום: רויטרס

"קטין מיפו תכנן להתנקש בנתניהו": פרטים חדשים על "המרגל המוסלמי מגוש דן"

כתב אישום הוגש נגד נער שהזדהה עם אל-קאעידה • הביע רצון לבצע פיגועים ולרצוח ישראלים, תוך שהחל להתנסות בייצור של חומר נפץ מאולתר • בנוסף, צילם בטלפון שלו שני מבנים ששימשו בעבר כמתקנים צבאיים ותיעד אותם בווידאו לצורך הכנת סרטון תעמולה

אבי כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

פרקליטות המדינה הגישה היום (ראשון) לבית המשפט המחוזי לנוער בתל אביב כתב אישום ביטחוני נגד קטין בן 14, תושב יפו, הנאשם בעבירות של מגע עם סוכן חוץ ומסירת ידיעה לתועלת האויב, לאחר שיצר קשר עם גורמים המזוהים עם ארגון אל-קאעידה וביצע עבורם איסוף חומר מודיעני.

מכתב האישום שהוגש ע"י עו"ד אביב בר אור מפרקליטות מחוז תל אביב עולה, כי הנאשם, שהזדהה עם ארגון אל-קאעידה והציג עצמו כמרגל מוסלמי המתגורר בעיר בגוש דן, היה חבר פעיל בקבוצה ביישומון סיגנל, הנקראת "תנועת סייבר וג'יהאד חמוש". הקבוצה, שהופעלה על ידי סוכן, שמה לעצמה מטרה לשמש כתנועת סייבר גי'האדיסטית שחבריה נשבעו להילחם תחת הדגל של ארגון אל-קאעידה.

סייבר (אילוסטרציה), צילום: נוצר על ידי בינה מלאכותית - ideogram

בספטמבר האחרון ביקש הסוכן מחברי הקבוצה לאסוף עבורו מודיעין לצורך מבצע שהארגון מתכנן להוציא אל הפועל. הנאשם נעתר לבקשה וצילם בטלפון שלו שני מבנים ששימשו בעבר כמתקנים צבאיים, סיפק לבקשת הסוכן את נקודות הציון שלהם, ותיעד אותם בווידאו לצורך הכנת סרטון תעמולה.

בנוסף, במסגרת ההתכתבות בקבוצה, כתב שבכוונתו לצלם תחנת משטרה גדולה בתל אביב ולבצע פיגועים ופעולות טרור כגון: התנקשות בראש הממשלה בנימין נתניהו, פיגוע התאבדות נגד ישראלים ופגיעה באזרחים ישראלים באמצעות סכין או בקבוק תבערה. הסוכן עודד אותו לבצע פעולות אלו והנחה אותו לתעד עצמו בסרטון לפני ביצוען, כמי שפועל מטעם ארגון אל-קאעידה. כמו כן, ניסה הנאשם להצטרף לארגון הטרור חמאס והתעניין בייצור חומרי נפץ מאולתרים וביצוע פעולות המכוונות נגד ביטחון המדינה.

בבקשת המעצר ציינה פרקליטות מחוז תל אביב, כי ניכר שהנאשם פעל מתוך מודעות וכוונה לפגוע בביטחון המדינה ואזרחיה, תוך חבירה לגורמים המזוהים עם ארגוני טרור, והצהרה בפניהם שברשותם נכס בדמות מרגל בלב תל אביב. מסוכנותו מתעצמת בכך שחצה את גבולות המרחב הקיברנטי והחל לנקוט בפעולות אקטיביות לקראת הוצאה לפועל של איסוף מודיעין ובכך שהביע רצון לבצע פיגועים ולרצוח ישראלים, תוך שהחל להתנסות בייצור של חומר נפץ מאולתר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...