הפצ"רית, האלופה יפעת תומר ירושלמי, יוצאת לחופשה על רקע התפתחויות דרמטיות בפרשת חקירת הדלפת הסרטון משדה תימן, כך על פי הודעת דובר צה"ל היום (רביעי). לדברי שר הביטחון ישראל כ"ץ: "הפצ"רית לא תשוב לתפקידה כל עוד הפרשה נחקרת וכאשר תסתיים ננהג בהתאם למסקנות".
בהודעה הובהר כי נפתחה חקירה פלילית בעניין פרסום הסרטון, ונבדקת מעורבות גורמים בפרקליטות הצבאית, וכי הרמטכ"ל אישר את יציאתה של הפצ"רית לחופשה בעקבות בקשה מצידה, "עד לבירור פרטים נוספים בנושא", לשון ההודעה.
גורמים מעורים בעניין מספרים ל"ישראל היום" כי החקירה נמצאת עדיין בראשית דרכה, וכי בשלב זה הפצ"רית צפויה למסור עדות פתוחה - יש לציין שלעיתים עדות פתוחה הופכת להיות חקירה באזהרה. אחד הכיוונים שייבדקו במהלך החקירה - האם הסרטון הודלף בידיעתה.
בעת כניסתו לתפקיד, נפגש שר הביטחון כ"ץ עם גורמים בכירים והעלה בפניהם את הדחיפות לקדם את חקירת הדלפת הסרטון משדה תימן. כעת, לאחר חקירה פלילית סמויה של המשטרה שהייתה תחת צו איסור פרסום, ההתפתחות האחרונה מעלה חשד כי גורמים בפרקליטות הצבאית הראשית הדליפו את הסרטון, והוחלט כי הפצ"רית תצא לחופשה.
שר הביטחון ישראל כ"ץ אמר לאחר ההחלטה: "הרמטכ"ל אייל זמיר עדכן אותי שבעקבות חקירה פלילית שמתקיימת בפרשת הדלפת הקלטת בשדה תימן, ובדיקת מעורבות גורמים בפרקליטות הצבאית בפרשה - הוחלט שהפרקליטה הצבאית הראשית תצא לחופשה. אני מברך ומגבה את ההחלטה - מדובר בפרשה חמורה שיצרה עלילת דם נגד חיילי צה"ל בארץ ובעולם והיא חייבת להיבדק ולהיחקר עד תום".
כמו כן, מטעם היועצת המשפטית לממשלה נמסר כי תיפתח חקירה, ואף בג"ץ עודכן בנושא: "בעקבות מידע שהתקבל לאחרונה, החליטה היועצת להורות על פתיחה בחקירה פלילית בגין עבירות הנוגעות לפרסום הסרטון מפרשת שדה תימן. בשלב זה והואיל והחקירה נמשכת לא ניתן למסור פרטים נוספים".
ח"כ צבי סוכות התייחס ברשת X להודעת דובר צה"ל על פתיחת החקירה: "באמצע המלחמה הקשה בתולדות ישראל, בחרה הפצ"רית להעליל על לוחמי צה"ל כאילו היו מעורבים באונס מחבלים. הסרטון שהודלף מתוך חומרי החקירה שהיו בחזקתה יחד עם האישומים חסרי הבסיס שהפיצה על הלוחמים - הפכו לתעמולה אנטי ישראלית מטורפת, בעולם כולו, בעיצומה של המלחמה - ישר לכלא!".
גם סגן ראש הממשלה ושר המשפטים יריב לוין הגיב, על רקע העברת חוק פיצול תפקיד היועמ"שית: "לא במקרה מיד עם העברת החוקים בעניין הייעוץ המשפטי לממשלה בקריאה הטרומית בכנסת, התבשרנו על ההחלטה לאשר פתיחה בחקירה פלילית בפרשת שדה תימן, ועל הוצאתה של הפצ״רית לחופשה".
פרשת שדה תימן: דיון בהארכת מעצר החשודים (30.07.24) // שמואל בוכריס
"המינוי של ראש השב״כ ושל נציב תלונות הציבור על השופטים, ביחד עם קידום החקיקה המשפטית והמאבק הנחוש לחשיפת האמת ולאכיפה שוויונית, מחוללים שינוי היסטורי לנגד עינינו. אמשיך ללא מורא עד שהצדק ייעשה במלואו".
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הוסיף: "החקירה בעניין שדה תימן והוצאת הפצ״רית ל'חופשה', היא התפתחות דרמטית בהגנה על הדמוקרטיה מפני התנהלות עבריינית בכסות משפטית. כלל המעורבים בפרשה צריכים לתת את הדין, כולל היועמ"שית עצמה שניסתה במקור לטרפד את החקירה בהודעה שקרית לבג"ץ".
בארגון חוננו, המייצג חלק מהחיילים הנאשמים בפרשת שדה תימן, בירכו על פתיחת החקירה בעניין הדלפת הסרטון. כעת שוקלים בארגון חוננו לעצור את הליך הגישור בתיק ולדרוש את ביטול כתב האישום ללוחמי כוח 100. עורכי הדין עדי קידר, נתי רום ומשה פולסקי מסרו כי מדובר בצעד מתבקש, וטענו שהדלפת הסרטון נועדה להשחיר את פני הלוחמים ופגעה בתדמית צה״ל והמדינה.
במקביל, נידונה בימים אלו תביעה שהגיש ארגון חוננו נגד חדשות 12, הכתב גיא פלג וצה"ל, בסך שני מיליון שקלים בגין לשון הרע. עורכי הדין אף דרשו כי כל הגורמים שהיו מעורבים בחקירת הפרשה יושעו מתפקידם.
כזכור, בבסיסה של הפרשה, ביולי 2024 פתחה המשטרה הצבאית בחקירה בחשד להתעללות במחבל פלשתיני במחנה שדה תימן. במהלך החקירה הודלף לתקשורת סרטון המתעד את מעשי החיילים לכאורה, ובו נראית התקיפה של המחבל על ידי חמישה חיילי מילואים במתקן המעצר בשדה תימן. החיילים החשודים הכחישו את החשדות, וטענו כי פעלו לריסון מחבל שתקף וכי הכוח שהפעילו היה סביר. גורמים בימין טענו כי ההדלפה פוגעת בישראל כמדינה מוסרית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו