אחד האסירים ברשימה כבר שוחרר: השינויים שהשרים נדרשו לאשר

האסיר שהוכנס בטעות לרשימה ואסיר שני שאינו מזוהה עם חמאס הוחלפו עם שני אסירים המזוהים עם חמאס שאינם מרצים מאסרי עולם • עחל מנת למנוע משאל לילי נוסף, יכניסו השרים לרשימה חמישה "אסירים" אסטרה

אסירים ביטחוניים. צילום: מיכה בריקמן

משאל טלפוני דחוף לשרי הממשלה התקיים הלילה (בין ראשון לשני) בעקבות שלוש סוגיות עיקריות שעלו לאחרונה בהחלטת שחרור המחבלים. 

הנקודה הראשונה היא החלפת שני אסירים ביטחוניים מהרשימה שאושרה בשני אסירים ביטחוניים אחרים. הסיבה לכך היא שהתברר כי אחד משני האסירים הביטחוניים ברשימה שאושרה כבר שוחרר בעבר וכי האסיר שני מזוהה עם פת"ח. על כן, יש להחליף את השניים עם אסירים ביטחוניים שאינם אסירי עולם ומזוהים עם חמאס. 

היערכות שב״ס לשחרור האסירים הביטחוניים, צילום: אורן בן חקון

הנקודה השנייה היא הסרת שבעה קטינים עזתים מתוך 22 ברשימה. במקביל, יוספו שתי נשים עזתיות לרשימת המשוחררים בהתאם לשיקולי מערכת הביטחון. הנקודה הלשישית והאחרונה היא אישור חמישה עזתים נוספים "אקסטרה" לרשימה על מנת למנוע מצב בו יצטרכו השרים לערוך משאל טלפוני נוסף במהלך הלילה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר