"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
נערכים לחזרת החטופים: ההכנות במחנה רעים, הצעת המחליטים בממשלה ובתי החולים
לקראת האפשרות של קליטת החטופים החיים, בצה"ל נערכים במספרים גדולים • הצבא מסב חדרי קצינים בבסיסי רעים לטובת קליטתם • הפרוטוקול יהיה דומה לפעמים הקודמות • בהמשך יוטסו החטופים לבתי החולים
קליטת החטופים בעסקה הקודמת. צילום: ללא קרדיט

נערכים לחזרת החטופים: ההכנות במחנה רעים, הצעת המחליטים בממשלה ובתי החולים

לקראת האפשרות של קליטת החטופים החיים, בצה"ל נערכים במספרים גדולים • הצבא מסב חדרי קצינים בבסיסי רעים לטובת קליטתם • הפרוטוקול יהיה דומה לפעמים הקודמות • בהמשך יוטסו החטופים לבתי החולים

לילך שובלשירית אביטן כהןאסף גולן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

לקראת אפשרות של קליטת כ-20 חטופים חיים, בצה״ל נערכים לקליטתם, הפעם במספרים גדולים מאשר בפעם הקודמת.לשם כך, הצבא מסב חדרי קצינים בבסיס רעים לטובת קליטת החטופים.

פרוטוקול קליטת החטופים יהיה דומה לפעמים הקודמות, ויכלול הכנת מתחם שבו יוכל החטוף להתקלח ולהתארגן, ובסמוך לו מקום שבו יפגוש את משפחותיהם.

ירדן ביבס ועופר קלדרון עוברים לידי כוחות צה"ל %2F%2F דובר צה"ל

לאחר המפגש, בדיוק כמו בפעמים הקודמות הם יוטסו לבתי חולים בארץ, שכבר פינו את המחלקות הייעודיות ונערכים בשמחה לקליטת החטופים.

בתוך כך, בכירים בירושלים אופטימיים לקראת החתימה על שלב א׳ של תוכנית טראמפ, שמהווה לדבריהם "הישג ישראלי חשוב" - החטופים משתחררים - וצה"ל נערך מחדש ברצועה. לדבריהם, יתר המחלוקות פתירות ונראה שהסכם קרוב להיחתם עד לסוף השבוע. בהתאם ללוז הזה שחרור החטופים עשוי לצאת לדרך עוד במהלך החג.

כדי לאפשר את שחרור המחבלים מבתי הכלא - במשרד רה"מ החלו להיערך לנסח את החלטת הממשלה שבמסגרתה יתאפשר הביצוע של החלק הראשון בעסקה - שחרור החטופים בתמורה לשחרור המחבלים מהכלא הישראלי.

מקום קבלת החטופים, רעים, צילום: דובר צה"ל
מקום קבלת החטופים, רעים, צילום: דובר צה"ל

אם העסקה אכן תצא אל הפועל, בתי החולים שקלטו שורדי שבי בעבר ייקלטו את החטופים גם הפעם וישתמשו בכל הניסיון שצברו בטיפול בשורדים. כך לדוגמא, צוותי הרפואה בבית החולים סורוקה ערוכים בכל עת לקליטה ולטיפול בחטופים בהתאם להנחיות משרד הבריאות.כמו בפעמים הקודמות, גם הפעם נערכים בסורוקה לקלוט חטופים שנמצאים במצב מורכב.

גורמים שונים בבתי החולים שקלטו בעבר את החטופים אמרו ל"ישראל היום" כי הם לא יכולים להתייחס ישירות להיערכות לקליטת החטופים, אך עם זאת נמסר כי יש ניסיון רב מהפעמים הקודמות ויש ידע רב שנצבר שיובל ידי שימוש הפעם.

הגורמים הוסיפי כי נכון לרגע זה, הם לא מוסרים פרטים על הערכות כיוון שמדובר עדיין בשלב מוקדם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...