בניצול המרחב האזרחי: חמאס ביצע ירי חי מתוך בית החולים שיפאא

ארגון הטרור ביצע ירי תוך שימוש באזרחים • בית החולים שיפאא, ועוד מבנים אזרחיים בעזה, משמש כנקודות כינוס למחבלים, כמקומות לאחסון ציוד צבאי

ירי חמאס מתוך בית החולים

ירי חי זוהה מתוך בית החולים שיפאא בעיר עזה לפני מספר ימים. שימוש זה במבנה אזרחי, ובייחוד בבית חולים פעיל, מהווה הוכחה נוספת לשיטת הפעולה הצינית והעקבית של ארגון הטרור חמאס אשר הופך תשתיות אזרחיות למפקדות טרור מאוישות. בכך, חמאס מסכן ביודעין את חייהם של חולים, אנשי צוות רפואי ותושבים תמימים ברצועה.

במשך שנים הטילה הקהילה הבינלאומית ספק בטענות על שימוש בתי חולים בידי חמאס. במסמכים, המתוארכים לפברואר ולמרץ 2020, מצהיר חמאס במפורש כי מתקני בריאות בעזה אינם מרחבים ניטרליים, אלא ממלאים תפקיד קריטי ברשת הטרור שלו - כנקודות כינוס למחבלים, כמקומות לאחסון ציוד צבאי ואתרים בעלי חשיבות ביטחונית ומודיעינית. עוד עולה כי בכירי חמאס הסתובבו במתקנים אלה באופן תדיר.

חמאס הטיל מגבלות חמורות על משלחות רפואיות זרות כדי למנוע חשיפה לשימוש הארגון בבתי חולים. במסמך נכתב כי "רבים מהשירותים הניתנים כוללים היבט ביטחוני, ובפרט הם נוגעים לאנשים שנפצעו… כאשר פצועים אלה הם בעיקר חברים בהתנגדות או פעילים". בנוסף, נקבע כי צוותים רפואיים זרים יורשו לפעול רק באזורים ספציפיים שאושרו מראש: "משרד הבריאות מאפשר למשלחות רפואיות לנוע במקומות ספציפיים… אך הוא אוסר לנוע בתוך בית החולים שהמשלחת פועלת בו".

חמאס אף דרש כי "אין לעבוד עם משלחות רפואיות במקרה שיש בכירים של ההתנגדות (נוכחים במקום), ובנוגע לפעילים הפשוטים (של חמאס) יש לנקוט בזהירות". עוד נכתב כי "פעילי רפואה (של חמאס) מעזה מצטרפים למשלחות המגיעות, בין אם אלו פועלות בבתי חולים ובין אם במקומות שהוקצו להן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר