בהמשך למבצע ברמאללה: רקטה אותרה בטול כרם, האירוע מתוחקר

רקטה אותרה אמש בטול כרם על ידי חבלני מג"ב איו"ש • זאת בהמשך למבצע הסיכול ברמאללה שהחל לפני מספר ימים, בו נמצאו עשרות רקטות ומטענים נוספים

הרקטה שאותרה בטול כרם. צילום: דובר צה"ל

חבלני מג"ב איו"ש איתרו אמש (שלישי) רקטה בטול כרם שבחטיבת אפרים. כוחות צה״ל מבצעים סריקות במרחב והאירוע בתחקור.

הרקטה אותרה בשטח פתוח, וככל הנראה שהתה שם זמן רב. כפי שנראה כרגע, מדובר ברקטה מאולתרת בייצור עצמי שנמצאה ללא מנוע. על רקע האירוע, כוחות צה''ל מגבירים את המאמץ המבצעי והמודיעיני בנושא הרקטות ביו״ש.

איתור הרקטה הנ''ל בא בהמשך למבצע לילי שנערך ביום שישי האחרון, בו חשפו כוחות צה"ל מחרטה לייצור רקטות, עשרות רקטות, מטענים, וחומרי נפץ. כוחות הביטחון סגרו על המבנה המופלל בו שהו מספר חשודים, וירו לעברו. בעקבות הירי יצאו שלושה חשודים ונעצרו על ידי הכוחות.

ראשת המועצה האזורית עמק חפר, גלית שאול, אמרה כי "איתור הרקטה בטול כרם, בהמשך לרקטות שאותרו בסמוך לרמאללה, מהווה עליית מדרגה חמורה. הסכנה ליישובינו, כמו לכל מרכז הארץ, ברורה ומיידית. אנו דורשים תגבור משמעותי של הכוחות בשטחי יהודה ושומרון, איסוף מודיעין יזום, ביצוע פעולות מונעות ופריסת אמצעי הגנה. אסור לחכות - יש לגדוע את האיום הזה במהירות ובנחישות".

אלי אטון ראש המועצה האזורית לב השרון על איתור הרקטה בטול כרם: "כבר שנים אנו מתריעים בפני הממשלה כי יש לתגבר את מערך האבטחה בגדרות היישובים ולחזק את מערך הביטחון בישובי לב השרון - שחלקם נמצאים במרחק כמה מאות מטרים מטול כרם. מציאת הרקטה היא עליית מדרגה מסוכנת הממחישה כי תושבי לב השרון חיים על קו התפר וכי, בהיעדר אבטחה - אין הרתעה. הקרבה לגוש דן אינה מפחיתה את האיום אלא הופכת אותו לחמור אף יותר, שעה שהגבול בינינו נפרץ שוב ושוב - הן פיזית והן תודעתית".

לדבריו: "למרות הפעולה ההתקפית של צה״ל, אנו דורשים לעבות אמצעי מיגון ביישובי לב השרון ולהכריז על אזור קו התפר כקו עימות. הגיע הזמן שמדינת ישראל תחדל מלהגיב לאירועים בדיעבד, ותפעל מתוך תחזית אחראית וניהול סיכונים לאומי - כדי למנוע את ההסלמה הבאה ולספק לתושבי לב השרון את הביטחון שמגיע להם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר