"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"סיכון ביטחוני, מחטף": המכתב של שב"ס לפרקליטות בסוגיית ביקורי הצלב האדום
במכתב שנשלח לפרקליטות המדינה טוען היועץ המשפטי של שב״ס עו״ד גונדר עירן נהון כי ההמלצה לאפשר ביקורי צלב אדום בבתי הכלא התקבלה במחטף וללא היוועצות עם שב״ס • נהון התריע מפני סיכון ביטחוני והדגיש: "קולם של הגורמים המודיעיניים לא נשמע - זה לא מקובל כלל ועיקר"
מחבלים עצורים ורכב הצלב האדום. צילום: AFP, שב"ס

"סיכון ביטחוני, מחטף": המכתב של שב"ס לפרקליטות בסוגיית ביקורי הצלב האדום

במכתב שנשלח לפרקליטות המדינה טוען היועץ המשפטי של שב״ס עו״ד גונדר עירן נהון כי ההמלצה לאפשר ביקורי צלב אדום בבתי הכלא התקבלה במחטף וללא היוועצות עם שב״ס • נהון התריע מפני סיכון ביטחוני והדגיש: "קולם של הגורמים המודיעיניים לא נשמע - זה לא מקובל כלל ועיקר"

איציק סבן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

הקרב על ביקורי הצלב האדום בבתי הכלא הבטחוניים:גורם בטחוני טוען כי הפרקליטות ״ביצעה מחטף״ והמליצה לקבינט לאשר את ביקור הצלב האדום האדום בבתי הכלא הבטחוניים ללא היוועצות מוקדמת עם שב״ס האמון על החזקתם.

תשובת המדינה לבג"ץ בסוגיית ביקורי האסירים של הצלב האדום

במכתב ששוגר ב-15 לחודש למחלקת הבג׳צים בפרקליטות המדינה כתב היועץ המשפטי של השב״ס עו״ד גונדר עירן נהון: ״נדהמנו לקבל הערב בשעה 21:35, את הודעתכם בדבר הכוונה לאפשר ביקורי צלב אדום במתקני כליאה, וכן העברת מידע לצלב אדום לגבי כלואים שהם אינם תושבי רצועת עזה והם אינם מזוהים עם חמאס, הג'יהאד האסלמי הפלשתיני ופלגים נוספים בהתאם להמלצת שירות הביטחון הכללי. קולם של הגורמים המודיעיניים המשמעותיים והעיקריים לא נשמע, זה לא מקובל כלל ועיקר״.

סיור בכלא גלבוע %2F%2F משה בן שמחון

במכתב שמוען לעו״ד רן רוזנברג ממחלקת הבג״צים כותב תת גונדר נהון ״התנהלות זו ולפיה שירות בתי הסוהר, כארגון ביטחוני האמון על החזקתם של הכלואים האמורים במשמורת, ממודר מתהליך קבלת ההחלטות עד כשעתיים טרם המועד האחרון להגשת כתב התשובה, אינה תקינה ואינה מקובלת בלשון המעטה, ולא ניתן להימנע מהחשש כי נעשתה במתכוון״.

מתקן כליאה של אסירים ביטחוניים, צילום: מיכה בריקמן

הוא הוסיף כי ״אין לקבל מצב שבו מוגשת לבית המשפט העליון תגובה אשר יש בתוכנה בכדי להשפיע באופן ישיר ומידי על ניהול בתי הסוהר, במיוחד בעת מלחמה ובעיצומו של משבר כליאה לאומי כאשר כל החלטה עלולה להיות הרת גורל לביטחונם ושלומם של לוחמות ולוחמי הכליאה, ולא מתאפשרת העברת עמדה מקצועית ביחס לאמור בה, זמן סביר עובר למועד הגשתה, והדברים נכונים ביתר שאת כאשר נציב בתי הסוהר הוא אחד מהמשיבים לעתירה״.

במכתב ציין תת גונדר נהון את עמדת השב״ס בנושא ולפיה ״אין אפשרות ממשית ליצירת מתקני כליאה נפרדים לכליאתם של אסירים ביטחוניים באופן שתתאפשר כניסת אנשי צלב אדום רק למתקנים אלו, וכי במהלך המלחמה הופסקה החזקתם של אסירים ביטחוניים בהתאם לשיוכם הארגוני בלבד״. לדבריו, מדיניות זו של כליאת אסירים ביטחוניים, הוכיחה את עצמה כאפקטיבית וזאת - אף לעמדת שירות ביטחון כללי, ״ונציב בתי הסוהר מתנגד באופן נחרץ לחזור אחורנית להתנהלות אשר אינה רלוונטית עוד כלל ועיקר״.

תת גונדר נהון תוקף את הישענות באשר מחלקת הבג״צים על שרות הבטחון הכללי בלבד וכותב ״לא יתכן כי ההחלטה בדבר ביקורי צלב אדום והעברת מידע לגבי כלואים ייעשו על בסיס המלצת שירות הביטחון הכללי בלבד, בעוד הידע המודיעיני והתובנות המודיעיניות מצויים, קודם כל, בידיו של שירות בתי הסוהר, ואגף המודיעין בשבייס בפרט. קולם של הגורמים המודיעיניים המשמעותיים והעיקריים לא נשמע. אין זה מקובל כלל ועיקר״.

בסוף השבוע שעבר שיגר נציב בתי הסוהר רב גונדר קובי יעקובי מכתב חריף לראש הממשלה בנימין נתניהו על רקע ניסיון לאשר ביקורי הצלב האדום אצל מחבלים מארגון הטרור הפת"ח. "המתווה המוצע תוך כדי התעלמות מוחלטת מאגף המודיעין בשב"סמזכיר את היהירות שאפיינה את ה-6 באוקטובר". שב"ס מתנגד בכל תוקף למתווה המוצע שיאפשר ביקורים של ארגון הצלב האדום אצל מחבלים מארגון הטרור הפת"ח".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...