ראש המוסד דוד ברנע. צילום: עמוס בן גרשום/ לע״מ

ראש המוסד: "יש לנו יכולות פעולה דמיוניות ועוצמתיות בתוך איראן - וגם בלב טהרן"

 טקס הענקת פרס רה"מ למבצעי המוסד התקיים במעמד ראש הממשלה וראש המוסד דוד ברנע • גם נתניהו התייחס בדבריו למבצע "עם כלביא: "היינו מוכרחים לפעול מיד"

 טקס הענקת פרס רה"מ למבצעי המוסד לשנים 2023-2024 התקיים אמש (רביעי) במעמד ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש המוסד דוד ברנע. פרס ראש הממשלה מוענק למבצעים פורצי דרך ומעוררי השראה, שתרומתם המודיעינית והמבצעית להגנה על ביטחון מדינת ישראל הינה יוצאת דופן.

נתניהו וראש המוסד העניקו את פרס רה"מ למבצעי המוסד למודיעין ותפקידים מיוחדים%2F%2F איתי בית-און%2Fלע״מ%2C

ראש המוסד דוד ברנע, התייחס בנאומו למבצע באיראן: "בשנה החולפת מומש אירוע היסטורי נוסף אולי הגדול מכולם מבצע עם-כלביא. בהובלת צה"ל ובשת"פ עם המוסד הצלחנו להנחית מכה קשה וכואבת על אויב שפועל לאיים באופן קיומי על מדינת ישראל. המוסד עבד שנים ארוכות, והביא את היתרונות היחסיים שלו לידי ביטוי. מימשנו שורת מבצעים דמיוניים אחד אחרי השני. צה"ל, בראש ובראשונה, ביכולותיו האדירות, והמוסד לצידו, הצליחו להטות את הכף במלחמה"

"ניצחנו, ונמשיך לנצח", הוסיף. "אמנם הוכחנו שאיראן חדורה אך איננו מרפים. למוסד יכולות פעולה טובות מאוד, דמיוניות אף יותר מבעבר ועוצמתיות יותר בעיקר בתוך איראן וגם בלב טהראן. הוכחנו את היכולות, אך גם מה אנחנו מוכנים לעשות כדי לשמור על ביטחון ישראל. נמשיך לבנות ולהעצים את יכולותינו באיראן, נפקח את עינינו מתוך איראן על מה שמתבצע בחדרי חדרים, ולא ניתן לרעיונות, שעלולים לפגוע בביטחוננו, לצמוח".

רה"מ נתניהו,

גם ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס בדבריו מבצע באיראן: ״הפעולה הזאת היא פעולה שנעשתה במאמצים גדולים שאחד מהם גדול מאוד, החלטתי לקרוא לו 'עם כלביא'. למה עם כלביא? כי העם קם. העם כולו קם״.

והוסיף: ״אז דיברנו כאן על הנייה, לא מבצע פשוט, ונסראללה, לא מבצע פשוט ולא מובן מאליו. יש לכם ביפרים פה? והביפרים. כמובן שידעתי שזה לא המכשיר, זה האנשים, זאת העבודה, זה הסיכול הממוקד ההמוני הראשון שנעשה בהיסטוריה".

"במשך שנים אנחנו נפגשים, וכל פעם אני מדבר איתכם על הדבר שהוא באמת הכי חשוב, וזה האיום הקיומי מצד כוונותיה של איראן, ופעולותיה להתחמש בנשק גרעיני. וכאן היינו מוכרחים לפעול מיד, כי אם לא היינו פועלים תוך שנה האיום הזה היה על ראשינו, וכורת את ראשה של המדינה, ואני מציין שיש לכם חלק עצום בזה, שהגענו לרגע הזה עכשיו, ולא קודם לכן, כי אני מעריך שהפעילות שאתם עשיתם, כמעט שום גורם אחר לא עשה את זה, הייתה עזרה כמובן חשובה, אבל עיקר הפעילות נעשתה על ידי המוסד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...