הרמטכ"ל אייל זמיר על רקע עזתים מתפנים דרומה. צילום: דובר צה"ל/אי.אף.פי

התמרון הקרקעי בעיר עזה מתקרב: כך צה"ל מתכוון להשתלט על המעוז האחרון של חמאס

לאחר שבועות של הכנות, צה"ל יתחיל בקרוב מאוד בתמרון הקרקעי במטרה להשתלט על עזה • בתמרון לוקחות חלק שלוש אוגדות סדירות, הנכנסות לעיר מכיוונים • ההתקדמות תהיה איטית, כשהעיקרון המנחה הוא אבטחה על חשבון מהירות • על פי ההערכות, ההשתלטות על העיר תארך חודשיים-שלושה • כל הפרטים

התמרון מתקרב: לאחר שבועות של הכנות, צה"ל יתחיל בקרוב מאוד בתמרון הקרקעי במטרה להשתלט על העיר עזה. בתמרון לוקחות חלק שלוש אוגדות סדירות, הנכנסות לעיר מכיוונים שונים. ההתקדמות תהיה איטית, בשלבים, כשהעיקרון המנחה הוא אבטחה על חשבון מהירות ויסודיות, ללא קיצורי דרך.

תיעוד הפלת הבניין באזור נמל העיר עזה %2F%2F רשתות ערביות

על פי ההערכות, ההשתלטות על העיר תארך חודשיים-שלושה, כפי שפורסם ב"ישראל היום", אך טיהור המרחב ממחבלים, מאמצעי לחימה ומתשתיות יארך זמן רב יותר. בצה"ל מקווים שהתמרון ייעצר באמצעות עסקת חטופים, כשארגו ןהטרור חמאס יבין שהוא הולך לאבד את המעוז המשמעותי שבנה בעיר, אך כפי שהדברים נראים כרגע - כלל לא בטוח שזה יקרה.

כידוע, הרמטכ"ל, רב אלוף אייל זמיר, היה מעדיף עסקת חטופים כעת, אך בדיונים בקבינט הוא הצליח לסכל את התכנית המקורית של הדרג המדיני. תכנית הפעולה שנבחרה שונה מהדרך שהוא המליץ עליה, ומדובר בתכנית ביניים, שתוכננה בפיקוד הדרום ושהוא יוביל אותה.

נכון לתחילת הפעולה, רק כ-320 אלף פלשתינים התפנו מהעיר עזה, מתוך כ-800 אלף ששהו בה. המשמעות היא שעם תחילת הפעולה נותרו בעיר כחצי מיליון פלשתינים. גורמי ביטחון ציינו כי ההערכה היא שעם התקדמות הכוחות, נראה הרבה יותר פלשתינים מתפנים דרומה, אך עדיין תישאר בעיר כמות לא מבוטלת של אזרחים שתקשה על ההתקדמות.

הרמטכ"ל אייל זמיר, צילום: דובר צה"ל
עזתים מתפנים מהעיר עזה דרומה, צילום: אי.אף.פי
לוחמים ברצועת עזה, צילום: דובר צה"ל

מוקדם יותר היום תקף צה"ל בניין רב קומות שהיה בשימוש חמאס במרחב העיר עזה. זאת לאחר שלפי הצבא מחבלי חמאס התקינו בבניין אמצעי איסוף מודיעין והציבו עמדות תצפית, לצורך מעקב אחר מיקום הכוחות במרחב ולטובת קידום מתווי טרור.

בתוך כך, וכחלק מההיערכות להרחבת התמרון בעיר עזה והרגישות מול הקהילה הנוצרית בעיר, בימים האחרונים התאפשר פינוי של מחסן המכיל ממצאים ארכיאולוגיים נדירים, פסיפסים וכלי חרס של הקהילה שאוחסנו בעזה.

מצה"ל נמסר כי "הממצאים הארכיאולוגיים הועברו למקום בטוח בתיאום מנהלת התיאום והקישור לעזה במתפ״ש בשיתוף ארגון בינלאומי, זאת במטרה להבטיח שימור של הממצאים לצד חופש פעולה של צה״ל לפעול במרחב".

הממצאים הארכיאולוגים בעיר עזה, צילום: דובר צה"ל

גורם ביטחוני במערכת הביטחון הוסיף כי "בוצעה פנייה יזומה לארגון בינלאומי כדי לבצע העברה של הממצאים הארכיאולוגיים מהמחסן בעיר עזה למקום אחר ברצועה כדי להבטיח שבמהלך התמרון הממצאים יקרי הערך עבור הנוצרים לא יפגעו ויהרסו. בכך מנענו אירוע שהיה עלול לייצר משבר לגיטימציה בקרב הקהילה הנוצרית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...