"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

זה רשמי - דובר חמאס חוסל: "יפגוש את את מסוכלי ציר הרשע בתחתית בגיהנום"

שר הביטחון, צה"ל ושב"כ אישרו באופן סופי את חיסלו של אבו עוביידה • הוא חוסל בתקיפה ממוקדת על דירה בשכונת רימאל בעיר עזה ביום שישי

,עודכן
0השמעה
דובר חמאס חוסל בעזה. צילום: ללא קרדיט

שר הביטחון ישראל כ"ץ אישר היום (ראשון) כי דובר הזרוע הצבאית של חמאס,אבו עוביידה, חוסלבתקיפהבעיר עזה ביום שישי. מאוחר יותר, גם צה"ל שב"כ אישרו את החיסול.

הפיצוץ בעיר עזה - הפגזה מבוקרת של בתים בשיחח' רדואן // ללא

"דובר טרור החמאס אבו עוביידה חוסל בעזה, ונשלח לפגוש את כל מסוכלי ציר הרשע מאיראן, עזה, לבנון ותימן בתחתית הגיהינום", כתב כ"ץ בהודעתו אותה פרסם ברשת החברתית X. "ברכות לצה"ל ולשב"כ על הביצוע המושלם. בקרוב, עם התגברות המערכה על עזה, יפגוש שם עוד רבים משותפיו לפשע - מרצחי ואנסי החמאס".

המבצע נוהל באופן בין-ארגוני מחמ״ל המבצעים של שב״כ בשיתוף פיקוד הדרום והתאפשר בזכות מידע מודיעיני מקדים שנאסף על ידי שב״כ ואמ״ן והצביע על מקום המסתור בו שהה המחבל.

אבו עוביידה היה מאחרוני בכירי הזרוע הצבאית של חמאס מלפני ה-7 באוקטובר. המחבל שימש כאחראי בעשור האחרון על מערך התעמולה בזרוע הצבאית של חמאס. במסגרת תפקידו היה אחראי הדוברות בחטיבות ובגדודים, אחראי על תיאום בין גורמי הדוברות המדינית לבין הזרוע הצבאית והיווה הדמות הבכירה בקביעת מדיניות התעמולה..

המחבל שימש כפניו של ארגון הטרור חמאס וכחלק מתפקידו הפיץ את תעמולת הטרור של הארגון, במטרה לקדם פעילות טרור תוך השפעה על הציבור העזתי ותומכי חמאס ברחבי המזרח התיכון והעולם כולו. בנוסף, הוביל את מאמצי התעמולה והטרור הפסיכולוגי של ארגון הטרור חמאס לאורך המלחמה ולפני כן.

אבו עוביידה,צילום: דובר צה"ל

מערך התעמולה של חמאס בפיקודו של כחלות אחראי על הפצת הזוועות של טבח ה-7 באוקטובר באמצעות שימוש בתיעוד שביצעו מחבלי חמאס. כמו כן, כחלות היה אחראי להפצת סרטוני הסתה בעולם הערבי והן בציבור הפלסטיני למעשי טרור זהים.

התקיפה בה חוסל אבו עוביידה הייתה תקיפה ממוקדמת על דירה בשכונת רימאל בעיר עזה. בני משפחתו ומפקדים בארגון הטרור אישרו את מותו. לפי דיווחים, במהלך התקיפה נהרגו לפחות 7 בני אדם ונפצעו עשרות פצועים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר