"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
בשל חשש מהגירה המונית מעזה: צבא מצרים יחזק את הנוכחות בגבול
מקורות מצריים מסרו לעיתון הלבנוני "אל-אח'באר" כי "הכוחות המצריים ייכנסו חמושים במלואם, ויהיו פרוסים לאורך הגבול במטרה לאבטח אותו ולמנוע כל ניסיון חדירה" • המקורות המצריים הוסיפו כי בהמשך לכך, נערכות הכנות לוגיסטיות ומנהליות לקליטת יחידות חדשות באזור הגבול
עזתים בגבול עזה-מצרים. צילום: Getty Images

בשל חשש מהגירה המונית מעזה: צבא מצרים יחזק את הנוכחות בגבול

מקורות מצריים מסרו לעיתון הלבנוני "אל-אח'באר" כי "הכוחות המצריים ייכנסו חמושים במלואם, ויהיו פרוסים לאורך הגבול במטרה לאבטח אותו ולמנוע כל ניסיון חדירה" • המקורות המצריים הוסיפו כי בהמשך לכך, נערכות הכנות לוגיסטיות ומנהליות לקליטת יחידות חדשות באזור הגבול

,עודכן
0השמעה
[object Object]

צבא מצרים עדכן את ישראל וארה"ב במסגרת הוועדה המשותפת למעקב אחר הסכמי קמפ דויד, כי בכוונתו לחזק את הנוכחות הצבאית באזור הסמוך לרצועת עזה, כך דווח הבוקר (שלישי) בעיתון הלבנוני "אל-אח'באר". הכוונה היא לשטחים בצפון-מזרח חצי האי סיני.

מקורות מצריים מסרו לעיתון כי "הכוחות המצריים ייכנסו חמושים במלואם, ויהיו פרוסים לאורך הגבול במטרה לאבטח אותו ולמנוע כל ניסיון חדירה". לפי הדיווח, במצרים חוששים מאיומים ממשיים על הגבול, אם המבצע בעיר עזה יתקדם, ויותר מחצי מיליון פלשתינים ינועו דרומה, היכן שכבר יש צפיפות רבה של אנשים במואסי.

הפסגה במצרים: א-סיסי, אבו מאזן ועבדאללה נועדו באל־עלמין (ארכיון) // קרדיט: הלשכה המלכותית הירדנית

בין היתר צוין כי דבר זה "עלול להוביל לגלי אנשים שיסתערו על הגבול עם מצרים". מדובר בתרחיש שהמצרים חוששים ממנו מאז 2008, וביתר שאת מאז פרוץ המלחמה בעזה. כמה חודשים לאחר הפיכת חמאס ברצועת עזה, בינואר 2008 הופלה גדר הגבול ומאות אלפי עזתים נהרו לרפיח המצרית. אנשי הביטחון של מצרים ניסו אז להשתלט על הפרצות, אבל בחמאס פתחו פרצות חדשות באמצעות בולדוזרים - כך צוין למשל בדו"ח של המרכז למורשת מודיעין.

תמרון אווירי משותף של מצרים וסין // אל-ערבי

המקורות המצריים הוסיפו כי בהמשך לכך, נערכות הכנות לוגיסטיות ומנהליות לקליטת יחידות חדשות באזור הגבול עם עזה. לפי המקורות, מדובר בצעד ראשון מסוגו, שכן מצרים חיזקה כבר חיזקה את הנוכחות שלה בחודשים האחרונים. עוד נטען בדיווח כי סדר הכוח המצרי גדל לפחות פי 4 מאז פרוץ המלחמה באוקטובר 23'.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו