"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הדילמה של הרמטכ"ל לפני הרחבת המבצע בעזה - והכנס שבו ינסה להרגיע את הרוחות בצה"ל
לאחר שזמיר אישר את תוכנית התקיפה ברצועת עזה, הוא צפוי לקיים דיון מכריע בפיקוד הדרום שבו יוצגו מספר חלופות אסטרטגיות למבצע: האחת מתבססת על כוחות סדיר בלבד ומאפשרת התחלה מהירה אך מבצע ממושך, והשנייה כוללת גיוס מילואים שידחה את המבצע שבועות אך יאפשר פעילות במספר חזיתות במקביל, כאשר בכל התרחישים יידרש הצבא להקים מחסות הומניטריים לפינוי מאות אלפי פלשתינים ולהציג למדרג המדיני את ההשלכות על החטופים ועל הפגיעה בחמאס
הרמטכ"ל אייל זמיר בהערכת מצב. צילום: דובר צה"ל

הדילמה של הרמטכ"ל לפני הרחבת המבצע בעזה - והכנס שבו ינסה להרגיע את הרוחות בצה"ל

לאחר שזמיר אישר את תוכנית התקיפה ברצועת עזה, הוא צפוי לקיים דיון מכריע בפיקוד הדרום שבו יוצגו מספר חלופות אסטרטגיות למבצע: האחת מתבססת על כוחות סדיר בלבד ומאפשרת התחלה מהירה אך מבצע ממושך, והשנייה כוללת גיוס מילואים שידחה את המבצע שבועות אך יאפשר פעילות במספר חזיתות במקביל, כאשר בכל התרחישים יידרש הצבא להקים מחסות הומניטריים לפינוי מאות אלפי פלשתינים ולהציג למדרג המדיני את ההשלכות על החטופים ועל הפגיעה בחמאס

לילך שובל
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

הדילמה בפניה עומד הרמטכ"ל:רא״ל אייל זמיר, צפוי לדון מחר (ראשון) בתכניות פיקוד הדרום להמשך הפעילות בעזה. הדיון יתקיים בפיקוד הדרום, ובמסגרתו יוצגו מספר חלופות ובהתאם להן לוחות זמנים עדכניים.

כך, למשל, אם יוחלט להתבסס כמה שיותר על כוחות הסדיר ולגייס מינימום של אנשי מילואים, אפשר אולי להתחיל במהלך מהר יותר, אך הוא ייקח זמן רב יותר. אם יוחלט לגייס אנשי מילואים, יצטרך המהלך להידחות במספר שבועות לפחות כדי להכשיר את המילואים ולהעלות את כשירות הכלים. בכל מקרה צפוי המהלך לכלול פינוי של מאות אלפי פלשתינים ולשם כך יידרש הצבא להקים להם מחסות הומניטריים ונקודות חלוקה, מה שייקח זמן.

פעילות גדוד נצח יהודה במרחב צפון רצועת עזה, צילום: דובר צה"ל

החלופות שיוצגו בפיקוד הדרום לרמטכל יוצגו בהמשך גם לדרג המדיני, שיצטרך לקבל את ההחלטות לאחר שהצבא יציג את המשמעויות לרבות כשירות הכוחות, מצב הכלים והאמצעים. כן יוצגו המשמעויות בנוגע לחטופים ולפגיעה בחמאס.

ביום שני, יקיים רא״ל זמיר כנס לכל סגל הפיקוד הכללי בצה״ל. בכנס, שבו ישתתפו קצינים בדרגת אלוף משנה ומעלה כמו גם מפקדי יחידות מבצעיות, יוצגו הישגי מבצע ״מרכבות גדעון״ וכן הישגי מבצע ״עם כלביא״. זו תהיה הזדמנות של הרמטכ״ל להעביר מסרים למפקדים, ולנסות להרגיע את הרוחות הסוערות בעקבות העימות עם שר הביטחון והחלטתו לעכב את המינויים בצה״ל, עובדה שמזכירה מאוד את אנשי הקבע ומשפיעה על כל סבב המינויים של הקיץ הקרוב.

מקורביו של שר הביטחון ישראל כ"ץ מסרו מוקדם יותר השבוע כי "שר הביטחון לא מתכוון לדון במינויים בשבועיים הקרובים. הוא ילמד את החומר ויגבש את עקרונות המדיניות בנושא. לאחר מכן, כפי שמקובל, התהליך יתחיל מחדש כאשר יוצגו בפני שר הביטחון כל המועמדים הפוטנציאליים לכל תפקיד - כפי שהיה עד עכשיו".

מוקדם יותר השבוע, אמרזמיר בהתייחס להמשך פעילות צה"ל ברצועה כי"בימים אלה צה"ל משלים את ההכנות לקראת העמקת הפעולה ההתקפית ברצועה, שתביא למיטוט יכולותיו של חמאס ברצועה - השלטוניות והצבאיות. המערכה תסתיים כאשר נבטיח את ביטחוננו ועתידנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...