פלשתינים יידו אבנים סמוך לדומא, חייל פתח באש; שניים נפצעו

על פי הדיווח, החייל הגיע לשמירה באופן עצמאי - ולא נשלח מטעם הצבא • הוא ירה תחילה לאוויר במטרה להפסיק את התקיפה • לאחר מכן, ניסו הפלשתינים לחטוף ממנו את נשקו • בתקרית נפצע פלשתיני, אזרח ישראלי שנכח במקום נפצע ככה"נ באורח קל

פלשתינים השליכו עליו אבנים - הוא החזיר ופתח באש (אילוסטרציה). צילום: דובר צה"ל

כ-50 פלשתינים תקפו חייל ואזרח ישראלי היום (רביעי) בזריקת אבנים, בעוד החייל איבטח פעילות הנדסית של סמוך לדומא. החייל נאלץ לפתוח באש וירה באחד המיידים.

על פי הדיווח, החייל הגיע לשמירה באופן עצמאי - ולא נשלח מטעם הצבא. הוא ירה תחילה לאוויר במטרה להפסיק את התקיפה, אך כשהמחבלים המשיכו להשליך אבנים, הוא ירה לעבר מסית מרכזי בקרב התוקפים.

בתקרית נפצע פלשתיני. האזרח הישראלי שנכח במקום נפצע ככה"נ באורח קל.

מצה"ל נמסר: במהלך עבודות הנדסיות אזרחיות סמוך לכפר דומא שבחטיבת שומרון, עשרות מחבלים פלשתינים יידו אבנים לעבר חייל צה"ל לא בתפקיד ואזרח ישראלי שהיו בנקודה - החייל הגיב בירי לאוויר".

המחבלים המשיכו ביידוי האבנים ובתגובה החייל הגיב בירי להסרת איום, זוהתה פגיעה. עוד הוסיפו בצה"ל כי בהמשך, ניסו המחבלים לחטוף לחייל את נשקו. כוחות נוספים של צה״ל קפצו לנקודה והאירוע הסתיים, האזרח והחייל נפצעו באורח קל וקיבלו טיפול רפואי במקום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר