דובר צה"ל בערבית נגד אל-ג'זירה: "בואו נחשוף את השקרים"

אל"מ אביחי אדרעי, תקף את רשת החדשות על הדהוד תעמולת חמאס בעניין הרעב בעזה • "בשני החודשים האחרונים נכנסו לעזה יותר מ-100 אלף טון של מוצרי מזון"

דובר צה"ל בערבית, אביחי אדרעי. צילום: אורן בן חקון

דובר צה"ל בערבית, אל"מ אביחי אדרעי, תקף הערב (שישי) את רשת אל-ג'זירה על הבמה שהיא מעניקה לתעמולת חמאס בעניין הרעב בעזה. 

"בואו נחשוף את שקרי חמאס וכלי התקשורת שלה אל-ג'זירה עם מספרים", כותב אדרעי, וממשיך: "מאמצע מאי נכנסו יותר מ-6000 משאיות סיוע הומניטרי לעזה בשבוע שעבר בלבד. האו"ם והארגונים הבינלאומיים אספו יותר מ-1,300 משאיות סיוע ועדיין מאות משאיות ממתינות בצד הפלשתיני לקבלתן. עד כה, הושלכו יותר מ-1000 חבילות מזון מהאוויר".

עוד מוסיף אדרעי כי "בשני החודשים האחרונים נכנסו לעזה יותר מ-100 אלף טון של מוצרי מזון, מתוכם 20 אלף טון בלבד בשבוע שעבר. במרכזי חלוקת הסיוע חולקו יותר ממיליון וחצי חבילות מזון למשפחות נזקקות

"במקום להאמין לשקרי הפמפומים של חמאס ומנהיגיה היושבים במלונות מחוץ לעזה, שאלו את עצמכם: מי מדבר בעובדות? ומי חי על שקרים?", הוא מסכם.

בתוך כך, דובר צה"ל ציין כי בהתאם להנחיית הדרג המדיני ובמסגרת שיתוף הפעולה בין ישראל לבין מדינות איחוד האמירויות, ירדן, גרמניה, בלגיה, צרפת והולנד, צה״ל באמצעות המתפ״ש המשיך היום בסדרת פעולות לשיפור המענה ההומניטרי ברצועת עזה.

הצנחת הסיוע לעזה, צילום: דובר צה"ל

בשעות האחרונות הוצנחו 72 חבילות סיוע שכללו מזון לתושבי רצועת עזה על ידי שש מדינות שונות, ביניהן הולנד, אשר הצטרפה היום לראשונה למבצעי ההצנחה. מתחילת המבצע, הוצנחו יותר מ-1,000 חבילות סיוע לרצועת עזה על ידי תשע מדינות מרחבי העולם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר