שר הביטחון כ"ץ: "צה"ל יפעל בעזה בדיוק כמו ביהודה ושומרון"

במסגרת ביקורו בתל השומר, שם בירך את המתגייסים והמתגייסות החדשים לחיל התותחנים ולמערך ההגנה האווירית, הוא הציג את מטרות הלחימה לזמן הקרוב • "המטרה היא להביס את חמאס שהזרוע הצבאית שלו והזרוע האזרחית הם לא אלה שיקבעו מה יהיה בעזה", אמר כ"ץ

כ"ץ בגיוס תותחנים והגנה אווירית: "צריכים שצה"ל יהיה סביב ובתוך עזה כדי להגן על היישובים, כמו ביו"ש". צילום: אלעד מלכה

שר הביטחון ישראל כ"ץ ביקר הבוקר (שלישי) בתל השומר את המתגייסים והמתגייסות החדשים לחיל התותחנים ולמערך ההגנה האווירית, ובמהלך הביקור הציג את החזון לעתיד עזה.

השר ביקר ביחד עם ראש אכ"א, אלוף דדו בר כליפא, קצין תותחנים ראשי, תא"ל יאיר נתנס, רח"ט תומכ"א, תא"ל שי טייב, ומפקדת מיטב, אל"מ יפעת יגר אשר.

שר הביטחון ביקר בשרשרת החיול ושוחח עם המתגייסים והמתגייסות החדשים, והודה להם על כך שבחרו לשרת בשירות משמעותי בצה"ל.

"להביס את חמאס"

"המטרה היא להביס את חמאס שהזרוע הצבאית שלו והזרוע האזרחית הם לא אלה שיקבעו מה יהיה בעזה. אני בטוח שנשיג את המשימה הזאת", אמר שר הביטחון.

כ"ץ בגיוס תותחנים והגנה אווירית: "צריכים שצה"ל יהיה סביב ובתוך עזה כדי להגן על היישובים, כמו ביו"ש", צילום: אלעד מלכה

הוא הוסיף כי המטרה "לא קלה, כי יש את החטופים, וכל הפעילות שלנו גם קשורה לדבר הזה - על המוגנות ועל הצורך לחלץ אותם. כל תמרון שנצטרך, גם עסקה מול אויבים כאלה, לחלץ עוד עשרה ועוד כאלה שגם אינם בחיים, אנחנו נעשה תוך שמירת הביטחון".

כ"ץ הציג את החזון לעתיד הביטחוני של עזה: "אנחנו צריכים שצה"ל יהיה סביב ובתוך עזה כדי להגן על היישובים ושתהיה לו אפשרות, כמו ביהודה ושומרון, לפעול באופן ביטחוני בכל מקום בתוך עזה. אנחנו עצמנו צריכים להיות אחראים על הביטחון בעזה".

השר פירט את המטרות: "אנחנו צריכים שצה"ל יהיה סביב ובתוך עזה להגן על היישובים שעלולים לתקוף אותם עוד פעם וגם להגן על החיילים, ולמנוע הברחות נשק והתחמשות - אלה הדברים, אלה המטרות שלנו ואנחנו פועלים".

בו-זמנית, דובר צה"ל הודיע כי בהתאם להנחיית הדרג המדיני ובמסגרת שיתוף הפעולה בין ישראל לבין מדינות איחוד האמירויות, ירדן ומצרים, צה"ל באמצעות המתפ"ש ממשיך היום (שלישי) בסדרת פעולות לשיפור המענה ההומניטרי ברצועת עזה. בשעות האחרונות, כך מסר צה"ל, הוצנחו 52 חבילות סיוע שכללו מזון לתושבי דרום וצפון רצועת עזה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר