Loading...

הרמטכ''ל בסיור ברצועת עזה//דוצ

הרמטכ''ל: "אם לא תהיה עסקה, ההנחיה היא להעצים ולהרחיב את הלחימה ככל שאפשר"

אנחנו נבטיח שמעזה לא נשקף יותר איום על מדינת ישראל לדורי דורות", אמר רא"ל אייל זמיר בתחילת הערכת המצב שנערכה היום עם מספר בכירים צבאיים • על הדיווחים על עסקת חטופים: "אנחנו נדע בימים הקרובים אם יש לנו עסקה או לא"

כשברקע עומדים העימותים והתקיפות של המשטר האסלאמיסיטי בסוריה נגד הדרוזים בא-סוויידה שבדרום-מערב המדינה, הרמטכ״ל, רב-אלוף אייל זמיר, קיים היום (רביעי) הערכת מצב וסיור ברצועת עזה עם מפקד פיקוד הדרום, אלוף יניב עשור, מפקד אוגדה 162, תת-אלוף שגיב דהן, מפקדי החטיבות ומפקדים נוספים.

במהלך הסיור הרמטכ״ל שוחח עם מפקדי חטיבת גבעתי והדגיש את הערכתו לפעילותם. בנוסף, קיים תצפית אל מרחב ההתקפה בבית חאנון. "אנחנו נבטיח שמעזה לא נשקף יותר איום על מדינת ישראל לדורי דורות", אמר בתחילת הערכת המצב.

"לצערי הרב למלחמה הזאת יש מחירים כבדים, שלשום איבדנו שלושה לוחמים מחטיבה 401, זהו מחיר קשה וכבד שאנחנו משלמים כדי להגן על עצמנו. אנחנו ממשיכים לפגוע ולהרוג מחבלי חמאס. רק בתקופה האחרונה פגענו בלמעלה מ-1,300 מחבלים, חלקם הם פושטי הנוח'בה ב-7 באוקטובר. אנחנו נמשיך להתמיד ולפגוע במחבלים עד להכרעת החמאס ומיטוטו. ההישגים שלכם מאוד משמעותיים, אנחנו כבר שולטים ב-75% משטח הרצועה".

אייל זמיר: "אם תהיה עסקה לשחרור החטופים - זה יתאפשר קודם כל בזכות הלחימה שלכם", צילום: דוצ

לאחר מכן דיבר והתייחס לדיווחים החוזרים ונשנים אודות עסקת חטופים: "אנחנו קרובים לצומת מאוד משמעותית. אנחנו נדע בימים הקרובים אם יש לנו עסקה או לא. אני רוצה לומר לכם שאם תהיה עסקה וישובו החטופים, זה בזכות הלחימה שלכם, קודם כל בזכות הלחימה שלכם. אם יושג הסכם אנחנו נעצור ואנחנו נערך בקווים שיגדיר אותם הדרג המדיני ואם לא נגיע לעסקה, ההנחיה שלי לפיקוד הדרום היא להעצים ולהרחיב את הלחימה ככל שאפשר, מעבר למה שאנחנו עושים עכשיו".

הרמטכ''ל בסיור בעזה: "אם יושג הסכם אנחנו נעצור ונערך בקווים שיגדיר הדרג המדיני", צילום: דוצ

לקראת תום דבריו, ציין את חובת שחרורו של הדר גולדין: "אנחנו נכנס לשטחים נוספים ואנחנו נמשיך בפעולות כפי שאנחנו עושים אותם עד כה. הדר גולדין הוא החטוף האחרון ממבצע צוק איתן, הדר במעשיו הוא סמל לגבורה, צניעות וענווה. יש לנו חובה גדולה לשחרר אותו. אנחנו השבוע מציינים 4,000 ימים למבצע צוק איתן. אנחנו עושים מאמצים גדולים מאוד כדי להחזיר את הדר חזרה למשפחה שלו, ואנחנו לא ננוח ולא נשקוט עד שנחזיר אותו הביתה, לביתו ולמשפחתו כמו את כל יתר החטופים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...