"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

יו"ר קרן הסיוע לרצועת עזה מאשים את האו"ם: התנהלות מאפיונרית

הכומר ג'וני מור טען כי חמאס דרש לחסל את הקרן בלילה הראשון לשיחות • הקרן חילקה עד כה 70 מיליון ארוחות לתושבי הרצועה • למרות זאת, האו"ם ביקר בחריפות את הארגון טען שאינה עומדת בסטנדרטים בינלאומיים • מור: "השליחות שלנו פשוטה - להאכיל אנשים"

,עודכן
0השמעה
עזתים ברצועה עם הסיוע ההומניטרי של GHF. צילום: אי.אף.פי

קרן הסיוע לרצועת עזה (GHF) תפסה מקום מרכזי בדיונים על הפסקת האש בין ישראל לארגון הטרור חמאס, כשהפכה לאחת מנקודות המחלוקת העיקריות.יו"ר הקרן, הכומר ג'וני מור, טען כי חמאס דרש את חיסולה המיידי של הקרן כבר בלילה הראשון לשיחות - הוכחה, לדבריו, לכך שחמאס אינו מעוניין באמת ברווחת האזרחים ברצועה.

בלאגן בעמדת חלוקת הסיוע ההומניטרי GHF // רשתות ערביות

עזתים ברצועה עם הסיוע ההומניטרי של GHF,צילום: אי.אף.פי
עזתים ברצועה עם הסיוע ההומניטרי של GHF,צילום: אי.אף.פי

הקרן, המגובה בידי ארצות הברית וישראל, חילקה עד כה כ-70 מיליון ארוחות לכ-800 אלף עד מיליון פלשתינים, תוך שיתוף פעולה עם צה"ל למניעת ביזה מצד חמאס.

למרות זאת, הקרן ספגה ביקורת חריפה מהאו"ם וארגונים הומניטריים שטענו כי גישתה "ממוסחרת ומיליטריסטית" ואינה עומדת בסטנדרטים הבינלאומיים.

האו"ם דיווח כי מאות אזרחים נהרגו ליד אתרי חלוקת סיוע של הקרן, אך זו הכחישה זאת מכל וכל, והאשימה את האו"ם בהסתמכות עיוורת על נתוני משרד הבריאות של חמאס. מור אף האשים את האו"ם בהתנהלות "מאפיונרית", תוך ניסיון לחבל בפעילות הקרן מאחורי הקלעים.

יו”ר קרן הסיוע לרצועת עזה, הכומר ג’וני מור,צילום: רויטרס

למרות העימות החריף, הן הקרן והן האו"ם טוענים כי יש צורך דחוף בהרחבת היקף הסיוע, אך המחלוקת נמשכת סביב השאלה כיצד, ואילו גופים ראויים להוביל את חלוקתו.

בעוד האו"ם מדגיש את עקרונות ההומניטריות והנייטרליות לכאורה, הקרן מתמקדת ביעילות ובמניעת גניבה על ידי חמאס. מור סיכם: "השליחות שלנו פשוטה - להאכיל אנשים. זה לא צריך להיות שנוי במחלוקת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר