"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הרמטכ"ל: מקפיאים את ההחלטה על הארכת השירות ללוחמים

זמיר הורה על הקמת צוות בחינה שמטרתו לבחון את כלל ההיבטים המבצעיים והמקצועיים של הסוגיה, כחלק מהסתכלות רחבה על מודל שירות הלוחם ובהתאמה לעומס המוטל על הלוחמים בתקופת המלחמה • עם השלמת הבחינה, יסוכמו ההחלטות בנושא

,עודכן
0השמעה
פעילות כוחות צוות הקרב של חטיבה 188 ברצועת עזה. צילום: דובר צה"ל

הרמטכ״ל רא"ל אייל זמיר קייים אתמול (שבת) דיון בנושא הארכת השירות ללוחמי צה"ל ביחידות המיוחדות. בדיון הובהר כי לא מדובר בהחלטה על הארכת השירות לכלל הלוחמים ואף לא בהארכת שירות החובה ללוחמים ביחידות המדוברות, אלא בהשלמת "פרק השירות הנוסף" של שנה אליו מתחייבים הלוחמים המתגייסים ליחידות המדוברות: היחידה הרב מימדית, יהל"ם, יחידת דוהר שמיים והלוט"ר.

פעילות היחידה הרב מימדית בצפון רצועת עזה (ארכיון),צילום: דובר צה"ל

לוחמים ביחידות אלה חותמים בתחילת מסלול ההכשרה על התחייבות לתקופת קבע נוספת לשירות הסדיר, שמשכה יכול להיות עד שנה. מדובר בתהליך סדור שמתקיים דרך קבע מזה מספר שנים. ההתחייבות נעשית כחלק ממבנה השירות, ובהתייחס לצורך המבצעי, לרמה המקצועית הנדרשת, ולמסלול ההכשרה הארוך והייחודי. כאמור, לא מדובר בהחלטה חדשה על הארכת שירות, אלא בהפעלה של רכיב קיים וידוע מראש. עד כה, הפעלת חתימת הקבע התקיימה באופן מותאם ומשתנה בהתאם לצרכי היחידות ולמשאבים הקיימים.

הרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר,צילום: דובר צה"ל

לאחר בחינה ראשונית של הנושא, הרמטכ”ל החליט להקפיא את מימוש עבודת המטה באופן מלא, והנחה כי אף לוחם לא יחויב לשרת מעבר למה שהתחייב אליו עם הצטרפותו למסלול. בתוך כך, הרמטכ”ל הורה על הקמת צוות בחינה בראשות מפקד זרוע היבשה, אלוף נדב לוטן ובהשתתפות הגופים השונים, שמטרתו לבחון את כלל ההיבטים המבצעיים והמקצועיים של הסוגיה, לרבות הפוטנציאל המבצעי המשמעותי הגלום בה - זאת כחלק מהסתכלות רחבה על מודל שירות הלוחם ובהתאמה לעומס המוטל על הלוחמים בתקופת המלחמה. עם השלמת הבחינה, יסוכמו ההחלטות בנושא.

תיעוד מתוך מנהרות חמאס והטיפול בהן על ידי כוחות צה"ל ויחידת יהל"ם || דובר צה"ל

אמש דווח כי לאור הלחימה המתמשכת והמחסור בחיילים, צה"ל מתכוון להפעיל בתקופה הקרובה את הפקודה המאפשרת לצבא להאריך את שירותם הסדיר של לוחמים ביחידות המוגדרות חיוניות בשנה נוספת, אך כעת, לאחר דיון הוחלט בצה"ל להקפיא את הארכת השירות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר