עבר קטיעה ברגל בעקבות התקיפה: מצבו של הבכיר האיראני שאחראי על תוכנית הגרעין

ראש הצוות הרפואי שמטפל בעלי שמחאני אמר כי "מצבו התייצב", אבל ציין שהוא סובל מפציעות פנימיות בעקבות הפיצוץ בתקיפה • הוא הוסיף כי חלה התקדמות בהליך האשפוז

דיווחים על תקיפה בתבריז באיראן// רשתות ערביות

הערוץ הסעודי אל-חדת' ציטט היום (שני) מקורות איראניים שמסרו מידע לגבי מצבו הרפואי של הבכיר האיראני עלי שמחאני, שאחראי על תוכנית הגרעין ומשמש כיועצו הקרוב של המנהיג העליון באיראן, עלי חמינאי. לפי הדיווח, שמחאני עבר קטיעה מלאה של רגלו השמאלית בניתוח, זאת בעקבות פציעותיו הקשות בתקיפה הישראלית.

מנגד, למרות דיווחים על מותו בימים האחרונים, סוכנות "נור ניוז" המזוהה עם המשטר דיווחה הבוקר כי חל שיפור במצבו הרפואי של שמחאני. ראש הצוות הרפואי שמטפל בו אמר כי "מצבו התייצב", אבל ציין שהוא סובל מפציעות פנימיות בעקבות הפיצוץ בתקיפה. הוא הוסיף כי חלה התקדמות בהליך האשפוז.

שמחאני הוא אחת הדמויות הבכירות במשטר האיראני, שמעורב בתוכנית הגרעין. הוא נולד למשפחה ערבית-שיעית בעיר אהוואז במערב איראן, והיה מעורב בפעילות מחתרתית טרם הפלת שלטון השאה והמהפכה האסלאמית.

שמחאני. עבר קטיעה מלאה של רגל שמאל, צילום: אי.פי

בהמשך, הוא התגייס למשמרות המהפכה ועלה בסולם הדרגות. בין היתר שימש בתור מפקד חיל הים של הארגון הצבאי והשר האחראי עליו. בהמשך כיהן בתפקידי שר ההגנה ומזכיר המועצה העליונה לביטחון לאומי. ב-2023 הוחלף ושימש מאז כיועץ בכיר של חמינאי. הוא נשלח בין היתר בראש משלחות דיפלומטיות, שניהלו מגעים עם סעודיה ואיחוד האמירויות.

כזכור, לצד הפגיעה בשמחאני, ישראל חיסלה עשרות בכירים מהמשטר האיראני במהלך כלל תקיפותיה מאז תחילת מבצע "עם כלביא" נגד איראן. בין המחוסלים נכלל ע׳לאם-ר׳צ׳א מרחאבי, שנחשב לקצין המודיעין הבכיר ביותר באיראן, וכן הרמטכ''ל האיראני, הגנרל מוחמד בקארי ומפקד משמרות המהפכה, חוסיין סלאמי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר