מפקד פיקוד העורף: ״במערכה זו צפויות התרעות רחבות יש חשיבות גבוהה להתמגנות מיטבית בין אם במרחב הפרטי או הציבורי - עדיפות לממ״ד, מקלט, מרחבים מוגנים במוסדות חינוך ומחסים ציבוריים שמאושרים על ידי פיקוד העורף. אם אין בקרבתם, ניתן להיכנס לחדר המדרגות או לחדר פנימי.
כל אזרח נדרש לדעת, מהו המרחב המוגן הטוב ביותר בסביבתו. בעת קבלת התרעה יש להיכנס למרחבים המוגנים ולהישאר בהם עד להודעה חדשה שאפשר לצאת״.
אין גנים, נתב"ג מושבת: כל הפרטים מהנחיות פיקוד העורף
כחלק מהתקיפה באיראן: כל הארץ עברה למדרג פעילות הכרחית • נאסר לקיים פעילות בגנים, בתי ספר, מקומות עבודה והתקהלויות – למעט במשק החיוני • הציבור מתבקש לעקוב רק אחרי ההנחיות הרשמיות
בעקבות פתיחת מבצע “עם כלביא” באיראן והאזעקות שנשמעו ברחבי הארץ, פיקוד העורף הודיע על שינויים מיידיים במדיניות ההתגוננות. החל מהשעה 3:00 לפנות בוקר (שישי) הועברה כל מדינת ישראל למדרג של פעילות הכרחית בלבד.
במסגרת ההנחיות החדשות נאסר על קיום פעילויות חינוכיות – גני ילדים, בתי ספר ומוסדות להשכלה גבוהה לא ייפתחו. בנוסף נאסר על קיום התקהלויות ופתיחת מקומות עבודה, למעט בענפים שהוגדרו כחיוניים. גם חופי הרחצה סגורים.
בהודעת משרד התחבורה נמסר כי המרחב האווירי של מדינת ישראל נסגר עד להודעה חדשה. לא יתאפשרו המראות או נחיתות מנתב”ג – והנוסעים מתבקשים שלא להגיע לשדה. עדכון על פתיחת המרחב האווירי יינתן לפחות 6 שעות מראש.
ממשרד התרבות והספורט נמסר כי כל אירועי התרבות והספורט יבוטלו או יידחו, אלא אם ייערכו באולמות ממוגנים באישור. המשרד הנחה את כל הגופים הרלוונטיים לעדכן בהתאם.
ראשי הערים לתושבים: היערכות מלאה והישארות בבתים
ראש עיריית מעלה אדומים, גיא יפרח, הודיע כי העיר נכנסת למצב מיוחד בעורף, וקרא לתושבים להישאר בבתים, להימנע מיציאות לא חיוניות, ולהתעדכן דרך גורמי החירום. גם ראש עיריית דימונה הוציא הודעה בה קרא לתושבים להישאר במרחבים מוגנים מהשעה הזו ולהיערך לשהות ממושכת, עם מים ומזון.
בעיריית אשקלון נמסר כי ראש העיר תומר גלאם מקיים כעת הערכת מצב, העיר פועלת במוכנות גבוהה, והציבור מתבקש לוודא שמותקנת אפליקציית פיקוד העורף, לדעת היכן המרחב המוגן הקרוב, ולוודא שגם קרוביהם ערוכים. קישורים לקבוצות הוואטסאפ והחוברת העירונית צורפו בהודעה לתושבים.
מרכבת ישראל נמסר כי בשלב זה תנועת הרכבות נמשכת כסדרה, אך במקרה של אזעקה יש להישמע להנחיות צוותי הרכבת והתחנות.
הנחיות בסיסיות לציבור:
•להישמע להנחיות פיקוד העורף בלבד
•להימנע משהייה במרחבים לא מוגנים
•לעקוב אחר עדכונים בפורטל החירום וביישומון פיקוד העורף
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו