כוחות צה"ל בשומרון. צילום: דובר צה"ל

מבוקש כשנתיים, עוסק בטרור כבר 20 שנה: צה"ל חיסל מחבל בכיר בשומרון

צה"ל אישר כי חיסל בפעילות לילית את ראש התארגנות הטרור בכפר טמון ועצר שני חשודים נוספים • בסוכנות הידיעות הפלשתינית "מען" דווח כי היה מדובר ביחידה של מסתערבים • לפי מקורות פלשתיניים, גופתו נלקחה מהמקום • המחבל ראיק עבד א-רחמן בשאראת, תואר במודעת אבל של ארגון הטרור הג'יהאד האסלאמי כמפקד

לוחמי ימ״מ, צה״ל ושב״כ חיסלו הלילה (בין שלישי לרביעי) את האסיר המשוחרר ראיק עבד א-רחמן בשאראת (47), ראש התארגנות הטרור בכפר טמון בשומרון.

מוקדם יותר היום מקורות פלשתיניים דיווחו כי כוח מיוחד של צה"ל חיסל את המחבל בכפר. בסוכנות הידיעות הפלשתינית "מען" דווח כי היה מדובר ביחידה של מסתערבים. לפי מקורות פלשתיניים, גופתו נלקחה מהמקום. צה"ל אישר את הדיווח הפלשתיני על מעצרם של שודים נוספים במקום, ואמר כי במהלך הפעילות הלילית נעצרו בדירת מסתור שני מחבלים נוספים הקשורים להתארגנות. המבוקשים שנעצרו הועברו להמשך חקירת שב״כ.

ראיק עבד א-רחמן בשאראת שחוסל בכפר טמון, צילום: רשתות ערביות

עוד דווח כי מדובר בבכיר של הג'יהאד האסלאמי שריצה תשע שנות מאסר על פעילות טרור. לפי מקורות פלשתיניים הוא היה מבוקש מאז שנת 2023 ועמד מאחורי תא הטרור של טובאס השייך לג'יהאד האסלאמי. בימי האינתיפאדה השנייה ב-2003, הוא נעצר ונכלא לשבע שנים. בהמשך נצער שוב בגין פעילות טרור. בארגון הטרור הג'יהאד האסלאמי פרסמו הודעת אבל על בשאראת ותיאור אותו בתור מפקד. גם חמאס פרסם מודעת אבל על מותו. 

תיעוד מחיסול ראש התארגנות הטרור בטמון%2F%2F דוברות המשטרה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...