חיל הים תקף היום (שלישי) באופן תקדימי את נמל חודיידה בתימן, במרחק של כ-2,000 ק"מ מישראל. התקיפה, שבוצעה על ידי שייטת 3 באמצעות ספינות סער 6, כללה שיגור שני טילים ארוכי טווח ומדויקים שפגעו בתשתיות הרציפים בנמל. המבצע, שנערך בתנאי ים נוחים ובשיתוף אמ"ן וחיל האוויר, נועד לשבש את העברת אמצעי הלחימה לחות'ים, המשתמשים בנמל להעברת נשק וטילים המשוגרים לעבר הים האדום וישראל.
התקיפה - ראשונית ותקדימית, בוצעה באמצעות טילים ארוכי-טווח. בצה"ל אומרים כי "יודעים לתזמן אותם כשהתנאים מאפשרים".
נמל חודיידה משמש כערוץ מרכזי לכניסת אניות סוחר, חלקן עם סחורות וחלקן עם ציוד לחימה עבור החות'ים, הנתמכים על ידי איראן. התקיפה היא חלק ממאמץ מתמשך לפגוע בתשתיות הנמל, הכוללות אזורי המתנה, בריכות עגינה ורציפים, כדי להפחית את נפח הסחורות הנכנסות ולהעביר מסר שמדובר באזור לחימה. הפגיעה ברציפים נועדה להשפיע על חברות הספנות ולהפחית את היציבות של החות'ים באזור.
המבצע תוכנן בקפידה, תוך תזמון מדויק לפי תנאי הים, והשתמש בטילים ארוכי טווח ששוגרו מספינות סער 6, המצוידות ביכולות הגנה ותקיפה למרחקים גדולים. כרבע מאנשי הצוות בספינות היו נשים, המשתתפות באופן משמעותי במבצע.
החות'ים מהווים איום לא רק על ישראל אלא גם על תנועת הספנות העולמית בים האדום ובתעלת סואץ, ופעילותם בשבועות האחרונים פוגעת ביציבות האזור. ישראל, שפעלה נגדם בעבר, ממשיכה לפעול במגוון שיטות, תוך למידה מתמשכת והתאמת אסטרטגיות. בצה"ל אומרים שאחת הסיבות המרכזיות שחיל הים נבחר היא היכולת לפעול בחשאיות לאורך זמן, תוך שמירה על גמישות מבצעית.
החות'ים על הכוונת
נתונים מצביעים על ירידה בנפח כניסת אניות הסוחר לנמל חודיידה כתוצאה מתקיפות מתמשכות, והמבצע הנוכחי משקף את המאמץ להעמיק הישג זה. ישראל משתפת פעולה באופן כללי עם ארצות הברית, אך מדגישה כי היא פועלת באופן עצמאי במבצע זה. המרחב הימי בים האדום אינו סטרילי, ופעולות מתבצעות בהתאם להזדמנויות מבצעיות.
התקיפה מדגישה את המורכבות של פעולה במרחק רב ובתנאי ים משתנים, כאשר חיל הים מכין סל כלים נרחב להתמודדות עם תרחישים מורכבים. התכלית היא להשיג פגיעה משמעותית ביכולות החות'ים, תוך שמירה על יתרון אסטרטגי במרחב הימי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו