סורים מתריעים: זו יחידת הג'יהאדיסטים שתאיים על המזרח התיכון

ארגון עלאווי מזהיר כי בצבא של אל-ג'ולאני מוקם כוח חדש שמהווה פצצה מתקתקת • "אם תתרחש קריסה פוליטית בשלטון, הבלוק הג'יהאדיסטי הזה עלול לצאת משליטה"

ארגוני טרור בסוריה. צילום: רויטרס

ארגון סורי גולה מתריע כי בסוריה מתגבשת יחידה צבאית ג'יהאדיסטית שמהווה איום חמור על יציבות המזרח התיכון. יחידה זו מוקמת במסגרת הצבא שהמשטר האסלאמיסטי של אחמד א-שרע (אל-ג'ולאני) מגבש מפלגי ארגוני המורדים לשעבר.

לאחרונה דווח בסוכנות הידיעות "רויטרס" כי ארה״ב תאפשר למשטר החדש בדמשק לשלב בצבאו את הלוחמים הזרים שלחמו בשורות הארגונים הג׳יהאדיסטים נגד אסד. הפרסום התבסס על דבריו של השליח המיוחד לסוריה ושגריר ארה״ב בטורקיה טום בארק. עוד קודם לכן, מחלקת האוצר בממשל האמריקני ביטלה סנקציות משמעותיות על השלטון הסורי שהוטלו בימי מלחמת האזרחים.

ארה״ב תאפשר למשטר החדש בדמשק לשלב בצבאו את הארגונים הג׳יהאדיסטים. אל ג'ולאני וטראמפ, צילום: אי.פי

לפי הודעת "הברית הסורית המערבית", ארגון שמאגד עלאווים בצפון אמריקה, "כוח צבאי בעל אידיאולוגיה ג'יהאדיסטית מושרשת מתגבש בשקט בתוך אזור החוף הסורי תחת מסגרת שמכונה הדיוויזיה ה-84 של 'הצבא הערבי הסורי'.

לפי מקורות שונים, כולל קצינים עריקים, מתנהלת תוכנית אימונים חשאית. במסגרתה מגויסים לא רק עוברים אימונים צבאיים אלא גם עוברים הכשרה אידיאולוגית בהתאם לעקרונות של אל-קאעידה. הלוחמים האלה הופכים לפצצות זמן, כאלה שמסוגלים לצאת לפיגועים הרחק מגבולות סוריה".

"עלולים להצטרף לדאעש"

בארגון הסורי הניזון ממקורות מהשטח, מזהירים בין היתר משילוב של ג'יהאדיסטים זרים בצבא הסורי: "במקום לפרק את הרשתות, השלטון בסוריה בחר לקלוט אותן ליחידות צבאיות רשמיות תוך שימוש בתירוץ שללא שילובם, הם עלולים להצטרף לדאעש. אלא שרבים מהם מחזיקים באידיאולוגיה קיצונית יותר מדאעש". עוד הם מתריעים כי התנהלות זו מעניקה לגיטימציה לג'יהאדיסטים הזרים תוך נרמול מסוכן של הנוכחות שלהם במסגרת המטריה של "הצבא הלאומי".

מחבלי דעא"ש בסוריה (ארכיון), צילום: Martyn Aim/Getty Images

בברית הסורית המערבית מזהירים כי אם תתרחש קריסה פוליטית בתוך השלטון של אחמד א-שרע (אל-ג'ולאני), הבלוק הג'יהאדיסטי הזה עלול לצאת משליטה ולהביא לגל אלימות ברחבי מדינות שכנות.

לפקח על שיטות הגיוס

על רקע זה, הם קוראים לקהילה הבינלאומית, לגופי הביון ולבריתות אזוריות לפתוח בחקירה מיידית של שיטות הגיוס וההכשרה בצבא החדש של סוריה, לפקח עליו ולחתור להפסקת ההכרה או התמיכה העקיפות במסגרות הצבאיות של הג'יהאדיסטים. יתר על כן, בארגון קוראים לבלום ו"לפרק את התשתית שמאפשרת להכשיר חוקית" את הג'יהאדיסטים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר