"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

רצחו את משפחת ביבס, החזיקו בגופות ג'ודי וחגי: פרופיל של ארגון המוג'האדין

מחבלי "גדודי המוג'האדין" שייכים לאותו ארגון שחטף ורצח את בני משפחת ביבס • בסמוך להודעת החילוץ, ארגון הטרור הודיע על מותו של בכיר הארגון, המחבל מחמוד אבו נאר, עקב תקיפה של חיל האוויר במרכז הרצועה • בישראל התייחסו למוג'האדין בתור "ארגון סורר" בשנים שלפני המלחמה

,עודכן
0השמעה
גדי וג'ודי חגי שגופותיהם חולצו משבי החמאס. צילום: באדיבות המשפחה

מחבלי "גדודי המוג'האדין", שרצחו וחטפו באכזריות את ג'ודי לין וינשטיין חגי וגדי חגי בטבח 7 באוקטובר וחזרו היום (חמישי) לשטח ישראל, שייכים לאותו ארגון שחטף ורצח את שירי ביבס ושני בניה כפיר ואריאל.

השיחה האחרונה של ג'ודי ווינשטיין חגי למד"א// ללא קרדיט

ביממה האחרונה, בסמוך לחילוץ החללים ג'ודי וגדי חגי, הודיעו בגדודי המוג'האדין על מותו של מח"ט מחנות המרכז של הארגון, מחמוד אבו נאר המכונה אבו יוסף. לפי הודעת גדודי המוג'האדין, הבכיר אבו יוסף שימש בתור חבר במועצה הצבאית ופיקד על יחידת העל של המחבלים של מחנות המרכז. לפי מקורות פלשתיניים, הוא נהרג בתקיפה של חיל האוויר במרכז רצועת עזה.

אבידות רבות לארגון

הצהרה של דובר גדודי המוג'האדין, אבו בילאל פורסמה אתמול (רביעי). לדבריו, הארגון ספג אבידות של מאות מחבלים, מפקדי שטח, אנשי דת ובכירים בשורותיו. בהמשך ההצהרה, הוא טען כי בארגון ניהלו מבצע לגיוס מחבלים חדשים בדומה לחמאס. הוא ציין כי קבוצה חדשה של מחבלים הצטרפה לאחרונה לארגון לאחר ש"סיימה את האימונים שלה" למרות "נסיבות מורכבות" שכפתה ישראל בעזה.

בכיר הארגון שחוסל ביממה האחרונה,

באפריל חוסל מפקד מערך המודיעין ובכיר בגדודי המוג'האדין. לפי הודעת הארגון, המחבל, מוחמד חסן עווד, נהרג בתקיפה בעיר עזה. בסוף אותו חודש, מקורות פלשתיניים דיווחו על חיסולו של בכיר נוסף בפלג בשם אבו אשרף, ששימש בתפקיד ב"מודיעין הצבאי" שלו.

"ארגון סורר"

הפלג הג'יהאדיסטי הוא אחד מתוך 12 ארגונים בחמ"ל המשותף של חמאס בעזה. מדובר בהתארגנות שהתפצלה מתנועת פת"ח לפני שני עשורים ושאנשיה היו משויכים בעבר להתארגנות בתוך גדודי חללי אל-אקצא. למרות התיאום מול חמאס, בישראל התייחסו לגדודי המוג'האדין בתור "ארגון סורר" בשנים שלפני המלחמה, כאשר מחבליו ביצעו שיגורי רקטות לעבר הדרום.

כמו חמאס, הג'יהאד האסלאמי וג'ייש אל-אסלאם, גם ארגון הטרור הזה מזוהה עם זרם הסלפיה – האסלאם הפונדמנטליסטי. בבסיס הזרם הזה עומדת השאיפה לחדש לכאורה את ימי האבות באסלאם, ולהקים שלטון ח'ליפות "כמו פעם", במאה השביעית לספירה.

בישראל התייחסו לגדודי המוג'האדין בתור "ארגון סורר" בשנים שלפני המלחמה,צילום: רשתות ערביות

ההבדלים בין הפלגים נוגעים בעיקר לדרך, ולא למטרה. לחמאס, שמקורו באחים המוסלמים, יש אסטרטגיה ארוכת טווח, בעוד שארגונים כמו דאעש קוראים להקמת ח'ליפות כבר עכשיו, ולרדוף את "הכופרים" מבית ומחוץ.

בעסקת החטופים האחרונה הוחזרו ארונותיהם של בני משפחת ביבס. הלילה, במבצע משותף של צה״ל ושב״כ, הוחזרו גופותיהם של בני הזוג חגי ממרחב חאן יונס ברצועת עזה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר