בשירות בתי הסוהר החליטו לסווג את הצעיר הפלשתיני החשוד בייקה על חיילת צה"ל כאסיר ביטחוני, לכן הוא הועבר היום (רביעי) אל אגף האסירים הביטחוניים.
ההנחיה לסווג את העצור בחשד ביריקה על קצינת צה''ל כאסיר ביטחוני חריגה, מכיוון שהוא נחקר על עבירות פליליות. בהתאם לכך בוצע גם שינוי בתנאי כליאתו והוא הועבר מכלא פלילי לכלא ביטחוני.
לאחר שבתחילת השבוע בתיעוד שפורסם ברשתות החברתיות, נראה צעיר עומד באוטובוס, מביט על קצינת צה"ל במדים, יורק לעברה ונמלט מהמקום. הקצינה הגישה תלונה במשטרה, והאירוע עורר סערה ציבורית ותגובות נזעמות.
בהמשך הסגיר עצמו הצעיר, תושב חווארה ושוהה בלתי חוקי בישראל, לידי כוחות המנהל האזרחי והרשות הפלשתינית, והועבר למשטרת ישראל. הוא נחקר באזהרה בגין כניסה לישראל שלא כחוק, תקיפה סתם ותקיפת עובד ציבור.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
