הבהלה בדאחייה: רשת סקיי ניוז דיווחה ע"פ מקור ישראלי, כי המבנה שהותקף בדאחייה היום (ראשון), כלל טילים של חיזבאלה.
לבנונים שנמלטו מהאזור המיועד לתקיפה בכלי הרכב שלהם יצרו היום פקקי תנועה בדרום הבירה. בטרם התקיפה, פורסמו תיעודים של ירי האזהרה של חיל האוויר באזור ונמסרו אזהרות של דובר צה"ל בערבית לתושבים.
תיעוד של ירי האזהרה בדאחייה // רשתות חברתיות
במהלך הבוקר, כלי טיס תקף וחיסל במרחב חלתא שבדרום לבנון מחבל חיזבאללה, שקידם נסיונות שיקום של ארגון הטרור במרחב חלתא.
המונים נמלטים לאחר שהותקף מחסן אמל"ח של חיזבאללה בשכונת אל-חדת' בדאחיה // רשתות
לאחר מכן פרסם דובר צה"ל בערבית אל"מ אביחי אדרעי "אזהרה דחופה למי שנמצא בדאחייה הדרומית של ביירות ובמיוחד בשכונת אל-חדת'. כל מי שנמצא במבנה המסומן באדום לפי מה שמוצג במפה המצורפת ובבניינים הסמוכים לו - אתם נמצאים בקרבת מתקנים ששייכים לחיזבאללה".
אדרעי הדגיש: "למען שלומכם ושלום בני משפחותיכם, עליכם לפנות את הבניינים באופן מיידי ולהתרחק לטווח של לפחות 300 מטרים, כפי שמוצג במפה".
"בלב אוכלוסייה אזרחית"
מדובר צה"ל נמסר: "אחסון טילים בתשתית זו מהווה הפרה בוטה של ההבנות בין ישראל ללבנון ואיום כלפי מדינת ישראל ואזרחיה. ארגון הטרור חיזבאללה אחסן טילים במבנה בלב האוכלוסייה האזרחית. זו דוגמא נוספת לשימוש הציני של ארגון הטרור חיזבאללה באזרחי לבנון כמגן אנושי. טרם התקיפה ננקטו צעדים בכדי לצמצם את הסיכוי לפגיעה בבלתי מעורבים לרבות אזהרה מקדימה לאוכלוסייה באיזור ושימוש בחימוש מדויק".
תיעודים נוספים מזירת התקיפה בדאחייה
ראש הממשלה ושר הביטחון בהודעה משותפת: "בהנחיית ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון כ"ץ, צה"ל תקף בעוצמה תשתית שבה אוחסנו טילים מדויקים של חיזבאללה בביירות, שהיוותה איום משמעותי על מדינת ישראל. רובע הדאחייה בביירות לא ישמש עיר מקלט לארגון הטרור חיזבאללה. ממשלת לבנון נושאת באחריות הישירה למנוע איומים אלה".
למנוע תקומת חיזבאללה
התקיפה היא הוכחה נוספת לכך שצה״ל לא מתכוון לאפשר לחיזבאללה להתעצם ולבנות מחדש את כוחו במהלך הפסקת האש בין הצדדים. גורמים בכירים אמרו בימים האחרונים ל״ישראל היום״ כי גם כשנכנסה לתוקפה הפסקת האש, רבים בצמרת הביטחונית סברו שהמערכת הבינלאומית לא תאפשר לישראל לפעול בכזו חופשיות, ושמנגנון התיאום יבלום אותה, מה לא קורה. כמו כן, למרות שישראל תוקפת פעם אחר פעם הפרות של חיזבאללה, ארגון הטרור לא ממהר להגיב בירי או בדרך אחרת, למרות שאין ספק שהוא יכול לעשות כן מבחינה צבאית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו