היום ה-562 למלחמה: כוחות צה"ל ממשיכים בלחימה ברצועת עזה. היום (ראשון) דיווחו בתימן על תקיפות רבות של ארה"ב נגד החות'ים.
עדכונים שוטפים
16:49: צה"ל תקף היום בדרום לבנון באמצעות כלי טיס, וחיסל את המחבל חסין עלי נצר, סגן אחראי ביחידת ההברחות האסטרטגית של חיזבאללה (יחידה 4400). נצר עסק בהברחת אמצעי לחימה וכספים ללבנון בשיתוף גורמים איראניים, בין היתר דרך שדה התעופה בביירות. במהלך המלחמה חוסלו גם מפקד היחידה ובכירים נוספים כחלק ממאמצי צה"ל לפגוע בערוצי העברת אמצעי לחימה לארגון.
15:14: בלבנון דווח על ארבעה הרוגים, ביניהם חיילים לבנונים, בפיצוץ רכב במחוז נבטייה. לפי פרטי האירוע מדובר בפיצוץ של נפל בתוך הרכב הצבאי. בין ההרוגים היו ילד ואישה. מוקדם יותר חוסל מחבל חיזבאללה בתקיפה על הרכב באזור צידון.
13:48: דיווחים על תקיפות בדרום לבנון
12:44: בלבנון מדווחים כי אדם אחד נהרג בתקיפה בכות'ראיית א-סיאד.
12:24: דיווחים בלבנון: כלי טיס ישראלים הפציצו רכב בכות'ראיית א-סיאד שבדרום לבנון.
12:14: משרד הבריאות של עזה אשר בשליטת חמאס מדווח כי מאז החלה המלחמה מניין ההרוגים ברצועה עלה ל-51,201 ומספר הפצועים ל-116,869.
09:36: מקורות פלשתיניים דיווחו הבוקר בעיקר על הפגזות ארטילריה ותקיפות אוויריות באזור עבסאן אל-כבירה שממזרח לחאן יונס (שחר קליימן)
08:40: יוניס"ף קוראים להפסקת אש: "לבתי חולים בעזה המטפלים ביילודים וילדים אין מספיק ציוד רפואי והם פועלים בנסיבות מאתגרות ביותר. יש לאפשר לסיוע הומניטרי להיכנס שוב לעזה. יש להחזיר את הפסקת אש".
07:15: דיווחים ערביים: חיל הים תוקף ברפיח.
04:51: בריאיון שנתן עדי אלכסנדר, אביו של החטוף עידן בן ה-21, לסוכנות הידיעות "רויטרס" דיבר על המגעים והמו"מ לשחרור החטופים: "המו"מ תקוע, הכל תקוע, חזרנו ללפני שנה". כשנשאל מה היה אומר לבנו לו היה שומע אותו, השיב: "פשוט תאמין. אתה יודע, אף אחד לא שכח אותך. בטח לא ההורים שלך, וכולם נלחמים לשחרורך ברמה הגבוהה ביותר בארצות הברית ואני מאמין גם בישראל".
02:54: על פי דיווחים ערביים, חלו 50 תקיפות של ארה"ב נגד החות'ים בצנעא, חודיידה, עמרן ומאריב.
01:53: דיווחים בתימן: בניין רשות המים בחודיידה נהרס.
00:28: דיווחים בתימן: ארה"ב בעשרות תקיפות על החות'ים בארבעה מחוזות, כולל צנעא ואל-חודיידה. בין היעדים מחסני נשק ובסיסים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו🚨BREAKING: The US is attacking Yemen again. pic.twitter.com/qsmYiz93FE
— Eli Afriat 🇮🇱🎗 (@EliAfriatISR) April 19, 2025
