גשש צה"ל גאלב סלימאן אל נסאסרה, בן 35 תושב רהט, נהרג היום (שבת) בתקרית בצפון רצועת עזה, ומהווה את החלל הראשון של צה"ל מאז חידוש הלחימה ומאז תחילת חודש פברואר. עוד גשש ושתי לוחמות נפצעו קשה באירוע נוסף שהתרחש לאחר מכן, ופונו באמצעות מסוק לבית החולים.
האירוע החל סמוך לשעה אחת בצהריים, כאשר שני מחבלים יצאו ממנהרה תת-קרקעית באזור בית חאנון, סמוך לשכונת "הסביבון" בצד העזתי (מול היישוב מפלסים בצד הישראלי), וירו טיל RPG לעבר כוח צה"ל שביצע משימת איסוף מודיעין במקום. בג'יפ היו שלוש לוחמות. כתוצאה מהפגיעה, שתי לוחמות נפצעו באורח קשה ואחת מהן בינוני. הלוחמות שנפגעו היו חלק מכוח אורגני של החטיבה הצפונית - כוח איסוף המפעיל רחפנים.
מפקד החטיבה הצפונית, יחד עם החפ"ק (חבורת פיקוד קדמית) וכוח גששים, מיהרו להגיע למקום האירוע. בעת שהכוח נע על ציר לוגיסטי שאמור היה להיות מאובטח, הופעל מטען צד בסמוך לג'יפ של כוח הגששים. מעוצמת הפיצוץ, אחד הגששים נהרג ושניים נוספים נפצעו באורח קשה.הפצועות קשה הן קצינה וחובשת קרבית מגדוד 414, חיל הגנת הגבולות.
מתחקיר ראשוני עולה כי הכוח הצבאי פעל תחת אוגדה 252 בסמוך למגנן מספר 40 של צה"ל, ליד מנהרה שהתגלתה באזור. במהלך הלילה, כוחות הנדסה קרבית בדקו וחקרו את המנהרה והכינו אותה לפיצוץ. הערכה היא כי המחבלים ששהו בתוך המנהרה החליטו לפעול בשעות הצהריים נגד כוחות צה"ל שפעלו במקום.
כוחות רפואה הגיעו במהירות לזירת האירוע, וכן הוזנקו מסוקי פינוי של חיל האוויר. הנפגעים פונו לאחר טיפול ראשוני בשטח לבתי חולים במרכז הארץ.
אל נסאסרה, בן למשפחה של גששים, מרביתם אנשי כוחות הביטחון. אביו שירת של כגשש בחטיבה הצפונית וגאלב התעקש ללכת בדרכו ולהתגייס לאותה יחידה. הוא נשוי ואב לשלושה ילדים, והיה ידוע כאיש חייכן שתמיד רוצה לעשות טוב לאנשים, תמיד רצה לעזור והוא אהב מאוד את המדינה.
חבריו סיפרו: "אלוהים לוקח רק את הטובים, חבר שלנו במשך שנים, אין ולא יהיה בנאדם שיכול להיות מיוחד כמוהו. הוא תמיד היה מחייך. קשה לדבר בלשון עבר. זה יום מאוד קשה עבורנו ועבור כולם״.
שר הביטחון ישראל כ"ץ כתב הערב: "אני מבקש למסור מעומק הלב תנחומים למשפחתו של רס"ב גאלב ז"ל, גשש בחטיבה הצפונית שנפל היום בצפון רצועת עזה. אני מאחל רפואה שלמה לכל לוחמינו שנפצעו במהלך הפעילות ומחזק את ידי חיילי צה"ל שנלחמים בגבורה למען שחרור החטופים והכרעת החמאס. צה"ל יגבה מחיר כבד ויגביר את הלחץ בעזה בכל העוצמה עד להשגת כל יעדי המלחמה".
בשורות קשות מאוד הערב עם צאת חג הפסח, על נפילתו של רס״ב גאלב סלימאן אל נסאסרה, בקרב ברצועת עזה. אני מבקש לשלוח תנחומים מעומק הלב למשפחתו ולאחל החלמה מהירה לכל הפצועים מהתקרית. pic.twitter.com/tzZwiEzxlH
— בני גנץ - Benny Gantz (@gantzbe) April 19, 2025
ח"כ בני גנץ כתב: "בשורות קשות מאוד הערב עם צאת חג הפסח, על נפילתו של רס״ב גאלב סלימאן אל נסאסרה, בקרב ברצועת עזה. אני מבקש לשלוח תנחומים מעומק הלב למשפחתו ולאחל החלמה מהירה לכל הפצועים מהתקרית".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו