אזעקות ברחבי גוש דן, בשפלה ובירושלים הופעלו הבור (שישי) בעקבות שיגור של החות'ים מתימן, כאשר הטיל יורט מחוץ לגבולות ישראל. לראשונה, על פי מדיניות ההתרעות החדשה שפורסמה אתמול, תושבי המרכז והבירה שהורידו את אפליקציית פיקוד העורף וערכו את ההגדרות הנכונות קיבלו התרעה מוקדמת לפני האזעקה.
בתוך כך, בצה״ל מודים כי היו תקלות הבוקר בהודעת ההנחיה המקדימה החדשה של פיקוד העורף לפני שיגור הטיל מתימן, וכי חלק מהאזורים לא קיבלו את ההנחיה: ״האירוע נמצא בבדיקה״.
פיקוד העורף מאפשר זמן להיערכות לפני ירי טילים מתימן | דובר צה"ל
עם זאת, אזרחים רבים שהורידו את האפליקציה במטרה לקבל זמן התרעה ממושך יותר של 3-5 דקות טרם האזעקה, לא הבינו מדוע לא התקבלו אצלם התראות מוקדמות. הסיבה פשוטה - מלבד הורדת האפליקציה, יש לאשר את כל ההרשאות הנדרשות כדי לאפשר לה לשלוח התראות על פי המיקום.
כך תוודאו שאפליקציית פיקוד העורף עובדת כראוי:
- הורידו את האפליקציה מחנות האפליקציות (גוגל פליי או אפסטור)
- אשרו את הגדרות המערכת הדרושות להפעלת היישומון
- קבלו את תנאי השימוש
- חשוב במיוחד: אשרו את שיתוף המיקום - שימו לב שישנה אפשרות להמשיך ללא שיתוף מיקום, אך אז לא תקבלו התראות מותאמות למיקומכם
- כדי לקבל התרעות גם כשהאפליקציה סגורה, עליכם לבחור באופציה המאפשרת גישה למיקום "כל הזמן" ולא רק "בעת שימוש באפליקציה"
- בחרו "אישור וסיום" (הימנעו מהאפשרות "סיום ללא התרעות")
- אשרו את בקשת האפליקציה לשלוח לכם התראות (נוטיפיקציות).
לאחר השלמת כל השלבים הללו, האפליקציה תדע היכן אתם נמצאים ותוכל לשלוח לכם התרעות מוקדמות במקרה של שיגורים. חשוב לציין כי במקרים שהאזעקות מופעלות באמצע הלילה או בבוקר המוקדם, כמו היום, ייתכן שתישנו ולא תשמעו או תראו את ההתרעות בטלפון - כך שמדובר בפתרון שיעיל במיוחד בשעות היום והערב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)