בשנה האחרונה חלו שינויים משמעותיים באיומים הביטחוניים ברחבי ישראל, מה שדרש התאמות ותפיסות שונות של הגנה ותגובה. מאז שבעה באוקטובר העיר אילת הפכה לזירה נוספת וזאת בעקבות מתקפות של המורדים החות'ים בתימן.
באמצע חודש נובמבר 2023 החלו המורדים החות'ים לשגר כטב"מים וטילים בליסטים לעבר מדינת ישראל ולעבר העיר אילת. חיל האוויר פעל בעוצמה רבה. בכל שעות היום טסו מעל העיר מטוסי קרב ותושבי העיר היו עדים לירוטים רבים. לצד מטוסי חיל האוויר פעלה מערכת ההגנה של כיפת ברזל שנפרסה לאורך כל מדינת ישראל ועד ל לקצה הדרומי של המדינה.
אבל חיל האוויר לא היה לבד. לטייסי חיל האוויר הצטרף כוח חדש שעד שבעה באוקטובר היה נוכח, אבל לא פעל. ואלו הם ספינות הטילים של חיל הים שבין לילה הפכו להיות לכיפת ברזל ימית.
יציאת מיירט בעיר אילת ללא אזעקה (ארכיון)// אלון גרוסמן
מפקד זירת ים סוף בחיל הים סא"ל ס' מספר כי החיילים והפקודים שלו עסוקים 24/7 להגן על הזירה הדרומית, על העיר אילת והערבה במיוחד ערב חג הפסח.
"זירת ים סוף בחיל הים היא ההגנה הכי טובה היום על העיר אילת. היא הרבה יותר חזקה וטובה בזכות שיתופי הפעולה עם כוחות חיל האוויר, פיקוד העורף, משטרת ישראל בגופי החירום האזרחיים ובעיקר אל מול הגנת השמיים של חיל האוויר. המשימה החדשה שלנו מאז פרצה המלחמה בשבעה באוקטובר וסוגיית ההשתתפות של חיל הים במשימת ההגנה האווירית השתנתה. עד השבעה באוקטובר משימת ההגנה האווירית הייתה משימה של חיל האוויר בלבד ושייטת 3 עם הסט"ילים שנמצאים במרחב היו מכפילי כוח למשימה הזאת גם ביכולת הגילוי וגם ביכולת היירוט והם לוקחות חלק מאוד משמעותי'".
סא"ל ס' מספר כי המשימה העיקרית של השייט בזירת ים סוף היא לייצר הגנה לעיר אילת בעיקר מפני מפגעים בכל הגבולות והגזרות.
"מאז שבעה באוקטובר עסקנו בלחזק את ההגנה שלנו ולהפיק לקחים מהתחקירים. המשימה המרכזית שלנו כחיל הים בזירת ים סוף היא להגן על העיר ולשמר את התיירות, לשמור על ים פתוח וחוף בטוח. האתגרים הם אתגרים מגוונים חלקם היו לפני שבעה באוקטובר וחלקם אחרי שבעה באוקטובר".
גם בחג פסח הנוכחי. שנה וחצי אחרי שבעה באוקטובר, יעשו לוחמי חיל הים את החג על גבי כלי השייט השונים במפרץ אילת והכל בכדי לשמור על השקט והגזרה.
"אפשר לראות שבתקופה האחרונה הבאנו כוחות בכלי שיט, גם דברים שהיינו רואים בעבר הרחוק מאוד חזרו להיות קיימים במפרץ אילת, וגם זה חלק מהערכת המצב שאנו מקיימים פה. בסוף צריך לזכור שיש פה 70 אלף תושבים, אבל יש גם הרבה מאוד נופשים שמגיעים לעיר וכל אחד שנופש באילת יכול לראות את הים מכל זווית ובכל נקודה וגם את כלי השיט. הים הוא הנכס שלנו ואנחנו צריכים לתת לו את ההגנה החשובה ואת תחושת הביטחון של האזרח. אנחנו מבינים שעצם הנוכחות שלנו שאנחנו מסתובבים פה בגזרה, בין אם על כלי השיט ובין על הגבולות, תורמת מאוד לתחושת הביטחון של התושב והנופש", הוא מוסיף.
"בימים אלו רגע לפני ליל הסדר אנחנו נערכים למספרים גדולים של נופשים במפרץ אילת. הרצון שלנו הוא לאפשר חופש תנועה של כלי שיט במרחב, לא לאיים על הגבולות ולא להיות מאוימים מהגבולות. אנחנו נמצאים במאה אחוז שלנו בסד"כ, במוכנות שלנו, ובכוננות שלנו,בכל רגע של היום והשנה וגם בחג הפסח".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו