צה"ל ושב"כ הודיעו אחר הצהריים (שישי) כי חיסלו את מחמד צאלח מוחמד ברדויל, פעיל תעמולה בכיר בזרוע הצבאית של חמאס ושדרן בתחנת התעמולה של הארגון, "קול אל-אקצא", שהיה מעורב בהפקת סרטוני החטופים בעזה. כמו כן הוא אחיין של בכיר חמאס סלאח ברדוויל.
על פי ההודעה, ברדויל "היה גורם מרכזי במערך התעמולה של חמאס, הפיץ מידע כוזב באופן שיטתי ושימש כלי בידי הארגון לקידום נרטיב שקרי ולוחמה פסיכולוגית". עוד נמסר כי ברדויל "היה חלק בלתי נפרד ממנגנון ההסתה והטרור של חמאס".
המחבל, ששימש כשדרן בתחנת הרדיו "קול אל-אקצא" של חמאס, היה מעורב, בין היתר, בהפקת סרטוני התעמולה הציניים של ארגון הטרור, בהם צולמו החטופים הישראלים שמוחזקים בעזה מאז ה-7 באוקטובר.
"צה״ל ושב"כ ימשיכו לפעול נגד מחבלי ארגון הטרור חמאס, ולהסיר כל איום נגד אזרחי מדינת ישראל", נכתב בהודעה המשותפת.
בתוך כך, מפקד מערך המודיעין ובכיר ארגון הטרור "גדודי המוג'האדין" חוסל היום. לפי הודעת הארגון, המחבל, מוחמד חסן עווד נהרג בתקיפה בעיר עזה.
מדובר בארגון שחטף ורצח את שירי ביבס ושני ילדיה כפיר ואריאל זכרם לברכה.
מאוחר יותר צה"ל אישר כי המחבל סעיד אחמד אלעבד אלח’צ׳רי, חלפן כספים מרכזי בחמאס חוסל אתמול בתקיפה ברצועה.
במסגרת תפקידו, אלח׳צ׳רי עמד בראש חלפנות ״אלופאק״, אשר הוכרזה על ידי שר הביטחון כארגון טרור בשל מעורבותה בהעברת כספים לגורמי טרור.
אלח׳צ׳רי היה מעורב בהעברות כספים רבות לזרוע הצבאית של חמאס לאורך השנים ובפרט לאורך מלחמת ׳חרבות ברזל׳ ומאז חיסולו של אחיו, חאמד ח׳צ׳רי בשנת 2019, אשר שימש גם הוא כחלפן המרכזי של הזרוע הצבאית של חמאס.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו