"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
בגלל המחסור בלוחמים: גדוד מעורב חדש יוקם בצה"ל
בחטיבת החילוץ וההצלה של פיקוד העורף יוקם גדוד לוחם נוסף שישלב נשים וגברים יחד • מדובר בגדוד החמישי של החטיבה שיהפוך אותה אחת החטיבות הגדולות ביותר במערך הלוחם • ההחלטה הגיעה בין היתר בגלל הקושי בגיוס חרדים והרצון לשלב את הנשים בלחימה כדי לכסות על הפער בסד"כ
לוחמות פיקוד העורף (ארכיון). צילום: דובר צה"ל

בגלל המחסור בלוחמים: גדוד מעורב חדש יוקם בצה"ל

בחטיבת החילוץ וההצלה של פיקוד העורף יוקם גדוד לוחם נוסף שישלב נשים וגברים יחד • מדובר בגדוד החמישי של החטיבה שיהפוך אותה אחת החטיבות הגדולות ביותר במערך הלוחם • ההחלטה הגיעה בין היתר בגלל הקושי בגיוס חרדים והרצון לשלב את הנשים בלחימה כדי לכסות על הפער בסד"כ

,עודכן
0השמעה
[object Object]

בצה"ל מקימים גדוד לוחם נוסף שישלב נשים וגברים יחד, בחטיבת החילוץ וההצלה של פיקוד העורף. מדובר בגדוד החמישי של החטיבה.

הסיבה להקמה של הגדוד החדש, שיהפוך את חטיבת החילוץ וההצלה לאחת החטיבות הגדולות ביותר במערך הלוחם, הינו מחסור חמור בלוחמים. בצה"ל מבינים כי בעוד הם אינם מסוגלים כרגע להכניס כמויות גדולות של חרדים, בשל ההתנגדות העזה ומשיכת הזמן של הממשלה, הם יכולים לנצל את הנשים שמתגייסות בהמונם ללוחמה.

לוחמות צה"ל.,צילום: ללא קרדיט

בגדודים המעורבים הבנות הינן רוב של כ-65 אחוזים מהכוח הלוחם. בשבת השחורה הוכח כי הן משמשות ככוח יעיל ואיכותי, ובצה"ל מבינים כי זהו הכוח הגדול שזמין להם כעת. הגיוס הראשון של הגדוד החדש יהיה באוגוסט הקרוב.

לוחמות בצה"ל (ארכיון),צילום: אי.פי

גדודי החילוץ וההצלה פעלו במהלך השנה האחרונה באופן אינטנסיבי. רוב הלוחמים פעלו בעזה, ובמקביל תפסו קווים משמעותיים ביהודה ושומרון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו