"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בשווי מאות מיליוני דולרים: מערכות ישראליות ישולבו במסוקי ה"פרא" החדשים

במסגרת ההסכם יוקם קו התקנות וייצור ייעודי במפעלי החברה בקונטיקט, שם ישולבו מערכות אוויוניקה, ניווט ולוחמה אלקטרונית תוצרת ישראל • המסוקים החדשים עתידים להחליף את מסוקי היסעור הוותיקים ששירתו בחיל האוויר עשרות שנים

,עודכן
0השמעה
מסוק ה-CH-53K “פרא״. צילום: לוקהיד מרטין

עסקת ענק נחתמה בימים האחרונים בין משלחת הרכש של משרד הביטחון בארה"ב לבין ענקית התעופה לוקהיד מרטין-סיקורסקי, במסגרתה ישולבו מערכות ישראליות במסוקי ה-CH-53K, שקיבלו את השם העברי "פרא".

היקף העסקה מוערך במאות מיליוני דולרים והיא נועדה להתאים את 12 המסוקים שנרכשו בעסקה קודמת לצרכים המבצעיים הייחודיים של חיל האוויר הישראלי. בתוך כך, 12 המסוקים החדשים מדגם CH-53K עתידים להחליף את מסוקי היסעור הוותיקים של חיל האוויר.

מסוק ה-CH-53K “פרא״,צילום: לוקהיד מרטין

ממשרד הביטחון נמסר כי "היקף העסקה מוערך במאות מיליוני דולרים להתקנת מגוון מערכות ישראליות על 12 המסוקים שנרכשו עד כה כחלק מעסקת מכירה צבאית (FMS) שנחתמה לפני מספר שנים בין משרד הביטחון לממשל האמריקני".

עוד נמסר כי "תהליך ייצור המסוקים כבר החל ומבוצע במפעלי חברת סיקורסקי סטרטפורד בקונטיקט, ארה״ב. במסגרת החוזה שנחתם, יוקם קו התקנות וייצור ייעודי לצד קו ייצור המסוקים עבור התאמת המסוקים שמיוצרים בגרסה האמריקאית למסוקים בעלי מערכות ישראליות, המותאמות לצרכים המבצעיים שהוגדרו על ידי חיל האוויר".

לוקהיד מרטין-סיקורסקי תשלב את חבילת המערכות הישראליות הכוללת מערכות אוויוניקה, ניווט, לוחמה אלקטרונית ועוד, אשר יסופקו על ידי משרד הביטחון ויותקנו על גבי המסוקים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר