"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שר הפנים החל בהליך לשלילת תושבות מ-6 מחבלים ששוחררו בעסקה
השישה, ביניהם מוסא אחמד וחאלד קוטינה, הורשעו בעבירות של הזדהות ופעילות עם ארגון טרור והסתה • במכתבים שנשלחו אליהם נכתב כי ניצלו את מעמדם כתושבי ישראל כדי לפגוע במדינה ובאזרחיה • המחבלים רשאים להגיש את טענותיהם בתוך 14 ימים, לאחריהם תתקבל החלטה סופית • השר ארבל: "מי שבוחר לפעול נגד מדינת ישראל ולקחת חלק בפעילות טרור אין לו מקום בתוכה"
מחבלים משוחררים מגיעים לרמאללה. צילום: אי.פי.אי
פרסום ראשון

שר הפנים החל בהליך לשלילת תושבות מ-6 מחבלים ששוחררו בעסקה

השישה, ביניהם מוסא אחמד וחאלד קוטינה, הורשעו בעבירות של הזדהות ופעילות עם ארגון טרור והסתה • במכתבים שנשלחו אליהם נכתב כי ניצלו את מעמדם כתושבי ישראל כדי לפגוע במדינה ובאזרחיה • המחבלים רשאים להגיש את טענותיהם בתוך 14 ימים, לאחריהם תתקבל החלטה סופית • השר ארבל: "מי שבוחר לפעול נגד מדינת ישראל ולקחת חלק בפעילות טרור אין לו מקום בתוכה"

שירית אביטן כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

שר הפנים, משה ארבל, החליט היום (חמישי) בכפוף לשימוע להפעיל את סמכותו בחוק והחל בהליך לביטול רישיון ישיבת קבע בישראל, של שישה מחבלים מורשעים בעבירות טרור. מוסא אחמד, חאלד קוטינה, אחמד עוביד, מוראד בן נזמי, אבראהים בארינה, מוג׳די זעתרי. השישה שוחררו במסגרת העסקה האחרונה והם תושבי ישראל שעמדו לדין והורשעו בגין הזדהות ופעילות עם ארגון טרור והסתה לטרור.

מחבלים כלואים באגף רקפת, כלא איילון, צילום: קוקו

במכתבים שנשלחו לשישה מטעם שר הפנים נכתב על הפיגועים בהם לקחו חלק כי "מעשים חמורים אלו נעשו תוך ניצול ציני של תעודת הזהות שברשותם והיותם תושבי ישראל, מתוך מניע אדיאולגי לשם פגיעה במדינת ישראל, תושביה ואזרחיה ומהווים, לכאורה, הפרת אמונים למדינת ישראל".

שר הפנים ארבל אמר היום כי “מי שבוחר לפעול נגד מדינת ישראל ולקחת חלק בפעילות טרור אין לו מקום בתוכה. החלטתי לבטל את מעמד הקבע של שישה מחבלים שפגעו בביטחון אזרחי ישראל, ואמשיך לפעול בנחישות מול כל מי שמאיים על שלומנו״.

זירת הפיגוע בכרכור. "מי שפוגע במדינת ישראל, לא יכול לחיות בתוכה", צילום: תיעוד מבצעי מד"א

יש לציין כי המכתבים שנשלחו מאפשרים למחבלים המורשעים ששוחררו בעסקה להציג טענותיהם בפני משרד הפנים לפני קבלת החלטה סופית. בתוך 14ימים לכל היותר יקבל שר הפנים את החלטתו הסופית כאשר המטרה היא למנוע תושבות בישראל עבור מחבלים שלא סיימו לרצות את עונשם ושוחררו במסגרת העסקה המתמשכת להשבת החטופים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...