בעקבות חגיגות הטרור ברמאללה: ראש מועצת בית אל קורא להרחיב את מבצע "חומת ברזל" לכל יו"ש

שי אלון דורש מרה"מ ושר הביטחון להפסיק את ההכלה של הטרור וההסתה כלפי רוצחים • "צה"ל היה חייב למנוע את הצעדות הללו בכוח", אמר

חגיגות לרגל שחרור המחבלים בכפר עקב בשבוע שעבר. צילום: צילום מסך

ראש מועצת בית אל, שי אלון, קרא הבוקר (ראשון) להרחיב את מבצע "חומת ברזל" לכל רחבי יהודה ושומרון בעקבות חגיגות טרור המוניות ברמאללה, שבמהלכן צעדו תומכי טרור במהלכים חגיגיים לכבוד שחרור רוצחים במסגרת עסקת החטופים.

אלון הביע תמיהה על חוסר האכיפה במניעת הצעדות: "הדם רותח מחגיגות הטרור", אמר. "ההסתה לטרור והעידוד כלפי הרוצחים ששוחררו ברמאללה הם שמובילים לאלימות ביו"ש. אין דבר יותר מפתה מאהדה לרוצחים המתועבים. צה"ל היה חייב למנוע את הצעדות הללו בכוח".

דורשים להרחיב את הפעילות הצבאית לשאר רחבי יו"ש. מבצע חומת ברזל, צילום: AFP

לדבריו, הדרך היחידה להתמודד עם ההסתה היא לנקוט מדיניות ברורה של אפס סובלנות: "אם שואלים מהו הגורם העיקרי לטרור ביו"ש - זו ההסתה. אנחנו שבים ודורשים מהממשלה להנחות מדיניות ברורה, להפסיק להבליג על חגיגות שמחה על חזרת רוצחים ולהבהיר חד וחלק שעם היהודים לא שווה להתעסק."

בנוסף, אלון דרש להרחיב את מבצע "חומת ברזל" מעבר לג'נין, לכל הערים המרכזיות ביו"ש, כולל שכם, טולכרם ורמאללה. "שחרור המחבלים מערער את ביטחון תושבי יו"ש. הגיע הזמן להחזיר להם את השקט", אמר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר