"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מבפנים - ומבחוץ: אלו האתגרים של הרמטכ"ל הבא

שלושה מועמדים בולטים נמצאים במירוץ לרמטכ"לות לאחר התפטרותו של הרצי הלוי • מי מהם שייבחר יצטרך להתמודד עם כלל החזיות: מהטרור באיו"ש, איראן ואתגרים פנימיים של צה"ל

,עודכן
0השמעה
עבודה רבה מחכה לרמטכ"ל הבא. צילום: גדעון מרקוביץ'

15 חודשים לאחר שהחלה המלחמה, הרמטכ"ל, תא"ל הרצי הלוי,הגיש אמש (שלישי) את התפטרותו. את תפקידו הוא צפוי לסיים ב-6 במרץ, ובזמן הזה צפוי שר הביטחון ישראל כ"ץ לבחור את המועמד להחליפו.

הרצי הלוי לצד האיגרת למפקדי צה"ל,צילום: חיים גולדברג פלאש 90

המועמד הבולט ביותר להחליף את הלוי הוא מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אייל זמיר, שהפסיד את התפקיד להלוי במירוץ הקודם. שני אנשים נוספים הם סגן הרמטכ"ל לשעבר, אלוף אמיר ברעם, שהיה גם הוא שותף לכישלון הצבאי ב-7 באוקטובר, ומפקד פיקוד צפון, אלוף אורי גולדין.

התפטרות הרמטכ"ל - סיקור נרחב ב"ישראל היום"

לרמטכ"ל הבא צפויים לא מעט אתגרים. הוא ייכנס לתפקיד בעיצומה של עסקת החטופים (בהנחה שלא תעלה על שרטון עד אז), כשהטרור ביהודה ושומרון מבעבע ועל סף התפרצות. אם וכאשר ישובו כל חטופינו, יצטרך צה"ל תחת פיקודו של הרמטכ"ל הבא להמשיך בלחימה בעזה, כדי לממש את מטרת הלחימה הנוספת, והיא מיטוט חמאס, שלטונית וצבאית.

צה"ל תחת פיקודו של הרמטכ"ל הבא יצטרך להמשיך בלחימה בעזה,צילום: דובר צה"ל

אתגרים מורכבים לא פחות עשוי הרמטכ"ל הבא למצוא בהפסקת האש השברירית בלבנון, שאותה יש לחזק ולשמר גם במחיר של תקיפות נגד חיזבאללה, שעלולות לגרור את ישראל לכל הפחות לכמה ימי קרב בצפון.

בפני הרמטכ"ל הבא יעמדו גם אתגרים פנימיים, כמו שיקום הצבא, שימור צבא הקבע, מינויים, עמידה על האינטרסים של צה"ל בנושא חוק הגיוס, והאתגר הגדול מכולם – טיפול באיראן, ראש הנחש, והכנת צה"ל לאפשרות שיצטרך לפעול בה כדי שלא תשים את ידה על נשק גרעיני, שעלול לסכן את קיומה של מדינת ישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר