ההיערכות בפילדלפי, האכיפה ברצועה והמסלול בו יעברו החטופים שישוחררו: צה"ל נערך להפסקת האש

החטופות שישובו ארצה יועברו לידי יחידה מיוחדת ברצועה מידי הצלב האדום, משם לאחת מנקודות הקליטה - ולבית חולים במסוק או ברכב, כך אומרים בצה"ל • הכוחות נערכים לפריסה מחדש בתוך הרצועה ולתגובה לאיומים מצד חמאס וארגוני הטרור • בפיקוד מרכז צפוי תגבור של הכוחות, במטרה למנוע התפרצויות וחגיגות שחרור אסירים

הג'יפים של הצלב האדום ובהם החטופים בשנה שעברה (ארכיון). צילום: רויטרס

בצבא ממשיכים להיערך לחזרת החטופים החל ממחר (ראשון), עם נקודות קליטה שהוקמו ברעים, זיקים וכרם שלום. החטופות שישוחררו מחר בשעות אחר הצהריים וטרם פורסמו שמותיהן ייקלטו בנקודות לפי מסלול השחרור. הן יועברו מידי הצלב האדום לידי יחידה מיוחדת בתוך הרצועה, שם יגיעו לנקודות הקליטה ויעברו הערכה ראשונית - ויועברו לבתי החולים במסוק או ברכב. כאשר החטופות יחצו את הגבול תצא הודעות דובר צה"ל. 

המתחמים בהם יקלטו החטופים השבים ארצה על ידי צה"ל// דובר צה"ל

ההנחה היא שמרגע פגישת הכוחות בחטופות מצלב אדום עד ההגעה לבית החולים יחלפו שעתיים. תצא הודעה כשיגיעו לבית חולים. במסגרת ההיערכות לקליטת החטופים, צה"ל הקים והכשיר נקודות קליטה ראשוניות, בהן תסופק מעטפת רפואית וליווי אישי. לאחר מכן, השבים ימשיכו לבתי החולים שם ייפגשו עם משפחותיהם.

דוגמה למתחם אליו ישובו החטופים בשלב הראשוני,

בצבא אומרים כי השבת החטופים היא מטרת מלחמה מודגשת בשל זה, וכי הוא ערוך להתמודד עם הסיכונים, לצד הסרת איומים. 

הפסקת האש תחל בשעה שמונה וחצי בבוקר עם מדיניות רגילה בעורף. תוגברה המוכנות וההגנה של חיל האוויר, וההגנה בכל הגזרות, לא רק בפיקוד דרום.

פריסה מחודשת ברצועה 

צה"ל ופיקוד דרום מתכוננים לפריסה מחודשת ברצועה, עם תהליך התייצבות על קווי ההסכם לקראת הבוקר. מדובר בשלב מורכב, כך אומרים בצה"ל, ומציינים כי בזמן הקרוב תצא הודעה לציבור הפלשתיני בו יאמר להם לאן אסור להם להגיע.

 

כמו כן ישנה היערכות ומוכנות לירי רקטות מצד חמאס. בצה"ל אומרים כי המכות שעזה קיבלה בתוך השטח הן עצומות, בשל בשל בחירת חמאס לשהות בשטח. עוד אומרים כי מי שמדבר על שיקום לא מבין את גודל המכה. בפילדלפי תהיה היערכות מבצעית יותר רחבה. צה"ל יקפיד על האכיפה, ונערך לאפשרות שארגון הטרור יאתגר את צה"ל. עוד אומרים כי ההתנהלות לא תהיה כמו בדרום לבנון.

בצבא אומרים כי שחרור החטופים מסתמך על הישגי הלוחמים במלחמה, על אף המחירים הקשים. עוד מוסיפים כי ערוכים לחידוש לחימה מיידית ולהמשך מלחמה על פי הצורך. עוד מציינים כי הציבור צריך לגלות אחריות - לא להתקרב למרחב. עוד מציינים כי מדיניות הפעלת הכוח תהיה: מה שמסכן הכוחות ואת אזרחי ישראל - ייפגע. כמו כן מציינים כי הכוחות לא יאפשרו לעזתים הגעה לאזורים מסויימים. 

מפקד פיקוד הדרום, אלוף ירון פינקלמן ברצועת עזה // דובר צה"ל

בצבא נערכים עם תגבור כוחות בפיקוד מרכז. בהנחיית הרמטכ"ל יחוזקו צוות קרב חטיבתי של הקומנדו וחטיבה 900 באיו״ש, וכן חודדו הנחיות לכל הכוחות בכל הזירות. חיל האוויר בהגנה ובהתקפה עם היערכות למגוון תרחישים, כולל מתימן, שם נערכים לאפשרות של יירוטים. בצבא אומרים כי ההגנה מהרצועה תהיה חזקה וגם ביהודה ושומרון תהיה עם היערכות שיא, לתרחישים מתפרצים. בצבא אומרים כי הולכים למנוע חגיגות שחרור אסירים. 

דובר צה"ל בערבית מזהיר את הפלשתינים 

בתוך כך, דובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי פרסם הודעה לפלשתינים ברצועת עזה בדבר כניסת הסכם הפסקת האש לתוקף מחר בשמונה וחצי. לפי ההודעה, כוחות צה"ל יישארו פרוסים באזורים ספציפיים ברצועה והתקרבות אליהם מסכנת את האזרחים. 

ציר פילדלפי, צילום: אורן כהן

כמו כן הוזהרו האזרחים מפני מעבר מדרום לצפון הרצועה או דרך ציר נצרים. "לאחר שתתאפשר תנועה כזאת - יינתנו הצהרה והנחיות לגבי דרכי המעבר הבטוחות. אנחנו מזהירים את התושבים מסכנת ההתקרבות לכוחות צה"ל בכלל ובמרחב נצרים בפרט". בדרום רצועת עזה אסור להתקרב לאזור מעבר רפיח ולאזור ציר פילדלפי ולכל האזורים שבהם פרוסים כוחות צה"ל.

כמו כן נמסר: "באזור הימי שלאורך רצועת עזה יש סכנה גדולה למי שידוג או ישחה או יצלול. אנחנו מזהירים מפני כניסה לים בימים הקרובים".

- אסור להתקרב לאדמות ישראל ולאזור החיץ. התקרבות לאזור החחיץ היא מסוכנת ביותר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר