יום ה-466 למלחמה: עדכונים שוטפים
01:30: היועץ לביטחון לאומי של הבית הלבן ג'ייק סאליבן: "מקווה שנסגור את עסקת החטופים עוד השבוע".
00:26: דיווח סעודי: חמאס ביקש הארכה של כמה שעות כדי לבחון כמה סעיפים בהסכם הפסקת האש בעזה לפני שהוא מחזיר תשובה סופית.
22:58: הודעה שנשלחה ממנהלת החטופים למשפחות: "משפחות יקרות, לאורך כל השעות האחרונות נמשכו במשרד רה״מ בירושלים התייעצויות, הערכות מצב ובמקביל להן עבודת מטה אינטגרטיבית הנדרשת ממצב המו״מ. בשעות האחרונות התקיימה גם הערכת מצב של רה״מ וצוותו עם שר הביטחון, ראשי מערכת הביטחון וצוות המו״מ שבדוחא. המו״מ אינטנסיבי, דן בפרטים הדורשים סיכום, נמשך וימשך גם הלילה. נמשיך ונעדכן כשיתאפשר".
22:30: מזכיר הממשלה יוסי פוקס בחשבון ה-X שלו: "הייתי שם בכל הפורומים שדנו בשו"ן. העסקה הנוכחית, שהיא אותה עסקה של 27 במאי, סורבה על ידי חמאס במשך חצי שנה וגם כעת טרם אושרה על ידו. בכל התקופה הזו, אילו הייתה מגיעה תשובה חיובית מחמאס - היה לה רוב בקבינט ובממשלה. מידיעה. רה"מ לא זז מעמדתו במילימטר. הגורם היחיד שסיכל עסקה-חמאס!".
22:29: בתקיפת צה"ל על מחבלים במחנה ג'נין יש כמה הרוגים פלשתינים. הסהר האדום מדווח על הרוג אחד לפחות, אבל לפי תיעודים מהמקום יש יותר. (שחר קליימן)
22:22: ראשוני: בפעילות משותפת של צה״ל ושב״כ, כלי טיס של חיל האוויר תקף לפני זמן קצר במרחב ג'נין שבחטיבת מנשה, פרטים נוספים בהמשך. (לילך שובל, חנן גרינווד)
21:42: גורמים ישראלים, ערבים ואמריקנים מסרו לרשת CBS כי טיוטת ההסכם בעזה סוכמה באופן עקרוני, ואם הדברים יתנהלו כשורה, העסקה תושלם עוד השבוע.
לפי מקורות אמריקנים ואזוריים, אם הפרטים יאושרו, וגם ישראל תצביע על אישור ההסכם, יישום ההסכם עשוי להתחיל בסוף השבוע. המשמעות לפי הדיווח היא שההסכם עשוי להתגבש בימים האחרונים לממשל ביידן, והנשיא הנבחר דונלד טראמפ יפקח על יישומו.
21:30: מקור המעורה במשא ומתן אמר לעיתון הקטארי "אל-ערבי אל-ג'דיד" כי חמאס הגיש את "הסכמתו" לטיוטת ההסכם למתווכות עוד בלילה שבין שני לשלישי, אך ביקש לצד זאת מהמתווכים מפות ברורות, שמפרטות את האזורים שמהם ייסוג צה"ל, ולוחות זמנים לכל נסיגה.
המקור אמר כי "בחמאס חוששים כי ישראל תתחמק מהנסיגה ההדרגתית אם לא יהיו למתווכים מפות ברורות שניתן להפנות אליהן במקרה של הפרה ישראלית".
21:13: יו"ר פורום הגבורה, יהושע שני, אביו של סרן אורי מרדכי שני, קצין גולני: "יצאנו עכשיו מפגישה עם רה"מ. הגענו לפגישה מודאגים מאוד מהעסקה ההולכת ונרקמת, שלא משיבה את כל החטופים ושיוצרת מצב שלא נוכל להשלים את מטרות המלחמה. קראנו לרה"מ ברגע האחרון לעצור את העסקה, אלא אם כן התנאים של השבת כל החטופים ומיטוט החמאס יהיו חלק מתנאיה".
21:02: נשיא מצרים א-סיסי ונשיא ארה"ב ביידן דנו במאמצי תיווך להפסקת אש בעזה ובעסקת החטופים.
20:45: בכיר בחמאס ל"רויטרס": לא שלחנו את התגובה שלנו למתווכים עדיין כי ישראל עדיין לא העבירה מפות של נסיגת הכוחות שלה מעזה. (שחר קליימן)
20:14: הדובר הצבאי של החות'ים, יחיא סריע, הודיע הערב על שיגור כטב"מים לעבר מטרות באזור יפו. לדבריו, הם גם שיגרו טיל שיוט לכיוון תחנת כוח באזור אילת. סריע אמר כי השיגורים מגיעים כדי לתמוך בחמאס בעזה ולהגיב על התקיפות של ישראל נגדם בתימן. הוא איים כי הם "יבצעו יותר פעולות צבאיות נגד ישראל, ויכולים לפגוע במטרות צבאיות נוספות בתקופה הקרובה. הפעולות האלו לא ייפסקו אלא אם תופסק התוקפנות על עזה ויוסר המצור עליה". (שחר קליימן)
17:35: דיווח באל חדאת: בחמאס החלו לחלק אסירים לקבוצות לקראת שחרורם.
17:18: הערוץ הקטארי אל-ערבי מדווח כי ישראל תפנה את הצד הפלשתיני של מעבר רפיח עם כניסת הסכם הפסקת האש לתוקף (שחר קליימן)
17:12: משלחת בכירים של הג'יהאד האסלאמי תגיע הערב לקטאר כדי להשתתף בפרטים האחרונים של הסכם הפסקת האש (שחר קליימן)
16:35: ברקע העסקה: סמוטריץ' נפגש עם נתניהו. במקביל, שרים בקבינט כעסו: "אנחנו ממודרים מפרטי העסקה, הזוי שעשו תדרוך לכתבים לפני שהסבירו לנו את הפרטים" (אמיר אטינגר)
16:25: נציגי משפחות החטופים שלחו הודעה למשפחות בסיום הפגישה עם רה"מ: "אנחנו בשעות קריטיות. ראש הממשלה הסביר לנו שהמשא ומתן הוא על עסקה שכוללת את כולם. אבל הסיכומים הם רק על השלב הראשון, ואנחנו מודאגים מאוד לגבי השלב השני והשלישי. אנחנו דורשים שתהיה רציפות בין שלבי העסקה, שהשלב השני יתחיל מיד בתום השלב הראשון ויסתיים ברצף ובאופן מיידי עד החטוף האחרון. אנחנו דורשים שהמאמצים לסגור את העסקה על כל החטופים לא יתקיימו רק מהיום ה-16 אלא כבר מעכשיו ובהקדם, כי כל רגע קריטי.
"ראש הממשלה הסכים איתנו, וחזר על המחויבות להביא את כל החטופים הביתה, החיים לשיקום והחללים לקבורה. אבל אנחנו לא מסתפקים במילים. המחויבות של ראש הממשלה תיבחן במעשים. כשנראה את כל החטופים בבית. המשפחות קרועות וכאובות. מצבם של החטופים בעזה - גרוע אפילו יותר הם מחכים בציפיה לשמוע שהם בדרך לחזור הביתה. כל עם ישראל מחכה לרגע שבו החטופים סוף סוף חוזרים. הרגע הזה נמצא מעבר לפינה. ממה שהבנתי, זה יכול לקרות תוך שעות".
14:51: קדורה פארס, ראש הוועדה לענייני אסירים ברשות הפלשתינית, נמצא בדוחא והתייחס לסוגיית המחבלים שאמורים להשתחרר בעסקת החטופים: "הגענו לנקודת האל-חזור והחדשות מבטיחות. האסירים ישוחררו בפעימות ולא ביום אחד. האופטימיות עכשיו לגבי השלמת עסקה היא אובייקטיבית ולא רגשית. העסקה תתרחש ונתניהו לא יוכל לחבל בה הפעם. צוותי הרשות פעלו בתקופה האחרונה להכנת תיקים של האסירים הפלשתינים". (שחר קליימן)
14:25: מקור מעורה במו"מ בעזה אמר לעיתון הקטארי "אל-ערבי אל-ג'דיד" כי חמאס הסכים לטיוטת הסכם הפסקת האש והודיע על כך למתווכות.
14:12: הפרשן המקורב לחמאס איברהים אל-מדהון טוען כי הדברים מתנהלים בצעדים חיוביים לקראת הכרזה על הסכם. לדבריו, ייתכן בשעות הקרובות או ב-48 שעות לכל המאוחר. עם זאת, הביצוע עצמו לדבריו צפוי לצאת לפועל 48 שעות נוספות. הוא ציין כי באופן כללי רוב הפרטים הושלמו. (שחר קליימן)
13:42: סוכנות הידיעות AP דיווחה מפי שני גורמים רשמיים כי חמאס קיבל את טיוטת ההסכם להפסקת אש ושחרור חטופים, בעוד בישראל עדיין שוקלים זאת. (שחר קליימן)
13:33: ראש ממשלת לבנון המיועד נוואף סלאם: "האתגר החשוב ביותר הוא להתמודד עם תוצאות התוקפנות הישראלית. השיקום אינו רק הבטחה אלא התחייבות. יש ליישם את החלטה 1701 ועל האויב לסגת מאדמתנו". נוואף הוסיף כי הלבנונים חיו תחת ממשל רעוע שסובל משחיתות והגיע הזמן להתנער ממנה כדי לשרת את הלבנונים. הוא ציין כי יש צורך לספק צדק לנפגעי הפיצוץ בנמל ביירות בשנת 2020, ולהשיג צדק ופיצוי ללקוחות הבנקים שסבלו ממשבר בשנים האחרונות. (שחר קליימן)
12:33: כעת מתקיימות הלוויותיהם של 5 הנופלים - סרן יאיר יעקב שושן, סמ"ר יואב פפר, סמ"ר אביאל וייסמן, סמ"ר גיא כרמיאל וסמ"ר יהב הדר שנפלו בתאונה המבצעית בצפון רצועת עזה. (לכתבה המלאה)
12:32: שידור חי ממסיבת העיתונאים בקטאר. דובר משרד החוץ הקטארי: המשא ומתן נמשך ואנחנו מקווים שצומצמו נקודות המחלוקת בין הצדדים. הגענו לשלבים הסופיים. (שחר קליימן)
#مباشر | تغطية خاصة لآخر التطورات في #غزة و #سوريا و #لبنان على التلفزيون العربي https://t.co/Sj1KLEbWey
— التلفزيون العربي (@AlarabyTV) January 14, 2025
11:52: מקורות מצריים ל"אל-ערבי אל-ג'דיד": יש הכנות להפעלת מעבר רפיח להכנסת אספקה לעזה ולקליטת חטופים במסגרת העסקה המתגבשת. החל מהיום הראשון להפסקת האש יוכנסו אספקה ודלק דרך מעבר רפיח. שבוע לאחר מכן חולים ופצועים יוכלו לצאת מהמעבר לטיפול רפואי בחו"ל. (שחר קליימן)
11:47: דיווח בארה"ב: חמאס וישראל עמלים על הפרטים האחרונים בהסכם שחרור החטופים, שאולי יוכרז היום.
10:44: בלשכת סמוטריץ' מתדיינים על האם להציב אולטימטום על פרישה מהממשלה במידה שתאושר העסקה. ההתייעצויות נמשכות גם כעת. בכיר בסביבתו: הכרעה בנושא בשעות הקרובות.
10:17: הערוץ הסעודי "א-שרק": על כל חיילת שתשוחרר בעסקת החטופים ישוחררו 20 אסירים ביטחוניים בעלי עונשי מאסר ממושכים, שחלקם ותיקים. על כל חייל שישוחרר במסגרת השלב הראשון, שבו ישוחררו 33 חטופים, ישוחררו 90 אסירים ביטחוניים, ביניהם בעלי עונשי מאסר ממושכים. (שחר קליימן)
09:41: הערוץ הסעודי "א-שרק": שיחות הפסקת האש מתקרבות לסיומן והיו "מורכבות מאוד". הצוותים של ישראל וארגון הטרור חמאס ישבו בחדרים נפרדים, אבל בתוך אותו בניין בדוחא שבקטאר. כל הנקודות הנדונות כעת הן "טכניות", ונועדו להבטיח שההסכם לא יקרוס. המקורות טענו כי "אין אף נקודה שיוכלה להוביל לשיבוש ההסכם. הנוסח הסופי סוכם ללא צורך בתגובות חדשות משני הצדדים". ההסכם צפוי להיות מוכרז היום (שלישי) או מחר בהודעה של המתווכות ארה"ב, קטאר ומצרים. (שחר קליימן)
09:27: העיתון הפלשתיני "אל-קודס" דיווח כי ההתייעצויות בקטאר יסתיימו היום ויוכרז על הסכם כל עוד לא יהיה עניין שידחה זאת באופן זמני. המקורות מסרו כי במהלך שעות הלילה נפתרו סוגיות נוספות, שנוגעות למנגנוני הנסיגה מרצועת עזה. לדברי המקורות שמעורים במו"מ, במסגרת העסקה אמורים להשתחרר 1,000 אסירים ביטחוניים מעזה שלא השתתפו בטבח 7 באוקטובר בתמורה לנשים, לילדים ולמבוגרים החטופים. עוד נטען כי ישוחררו כ-200 מחבלים אסירי עולם. (שחר קליימן)
07:57: דובר החות'ים יחיא סריע איים כי הם יסלימו את השיגורים נגד ישראל עד להפסקת אש ולהסרת ההגבלות על עזה. (שחר קליימן)
07:54: כלי תקשורת ערביים דיווחו כי במהלך הלילה חיל האוויר תקף בית באזור חאן יונס, עשרה הרוגים במקום. (שחר קליימן)
07:49: במשטרה התקבלו הבוקר דיווחים על נפילות בבתים פרטיים במבוא בית"ר ובצור הדסה. בשלב זה לא התקבלו דיווחים על נפגעים, נזק נגרם לרכוש.
07:21: החות'ים הודיעו כי שיגרו במהלך הלילה טיל בליסטי לעבר משרד הביטחון באזור יפו.
05:24: דובר צה"ל מעדכן כי האזעקה בנתיב העשרה היתה בעקבות התרעת שווא.
05:15: צבע אדום בנתיב העשרה
03:30: החות'ים מאיימים שהשיגורים יימשכו עד להפסקת אש בעזה, הסרת ההגבלות עליה, שחרור המחבלים ונסיגת צה''ל מהרצועה.
הרמטכ"ל: "זרוענו הארוכה הגיעה עד תימן ואיראן בצורה חדה ומדויקת"
03:16: דובר צה"ל מעדכן: "בהמשך להתרעות שהופעלו במספר מרחבים במרכז הארץ, בוצעו מספר נסיונות יירוט לעבר טיל ששוגר מתימן. פרטים נוספים בהמשך".
03:07: האזעקות בעקבות שיגור מתימן, לא ידוע על נפגעים
03:03: אזעקות באזורים רבים ברחבי הארץ.
02:30: הנשיא הנבחר דונלד טראמפ: "אנחנו מאוד קרובים לסיים את המו"מ. הם חייבים להוציא עסקה אל הפועל, אחרת יהיו הרבה צרות שלא ראינו קודם. הבנתי שהם מתקרבים לסגור עסקה אולי עד סוף השבוע".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו