"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
לראשונה מאז שבעה באוקטובר: עשרות עלו ליישוב שא-נור שנהרס בהתנתקות
אף שעדיין מדובר באזור בסיכון גבוה, ככל הנראה סברו בצה"ל כי ניתן להכניס אוטובוס מוגן ירי למקום • לא נרשמו אירועים ביטחוניים חריגים
המבקרים ביישוב שא-נור. צילום: ללא

לראשונה מאז שבעה באוקטובר: עשרות עלו ליישוב שא-נור שנהרס בהתנתקות

אף שעדיין מדובר באזור בסיכון גבוה, ככל הנראה סברו בצה"ל כי ניתן להכניס אוטובוס מוגן ירי למקום • לא נרשמו אירועים ביטחוניים חריגים

,עודכן
0השמעה
[object Object]

לראשונה מאז שבעה באוקטובר, נערכה הבוקר (ראשון) כניסה מוסדרת, בליווי צה"ל, אל חורבות היישוב שא-נור שבצפון השומרון. כמה עשרות ישראלים עלו ביוזמת ישיבת חומש אל האתר, שפונה בהתנתקות לצד חומש, גנים וכדים.

זו הפעם הראשונה מזה יותר משנה וחצי שבה מתקיימת כניסה מוסדרת אל היישוב החרב. במאי האחרון חתם אלוף פיקוד מרכז דאז יהודה פוקס על צו ביטול ההתנתקות במקום, באיחור רב לאחרמעבר החוק בכנסת, אך במקביל חתם על צו שטח צבאי סגור שאסר על כניסת ישראלים למקום.

לראשונה מאז השבעה באוקטובר - ישראלים נכנסו באישור לחורבות היישוב שא-נור| מתוך הX של אלישע ירד

הסיבה לכך הייתה שמדובר היה בתקופה שבה צה"ל שלט באופן הרבה פחות טוב במרחב, וכל כניסה לאזור הייתה מסוכנת ביותר. כעת, אף שעדיין מדובר באזור בסיכון גבוה מאוד, ככל הנראה סברו בצה"ל כי ניתן להכניס אוטובוס מוגן ירי לאזור.

בשעות הבוקר המוקדמות יצא אוטובוס באופן חריג מישיבת חומש, דרך ציר 60, עד חורבות היישוב. מדובר בנסיעה של כ-15 דקות בלבד, אך דרך כפר פלשתיני. רוב הכניסות הקודמות לאזור נעשו מאזור מבוא דותן, בקצה הצפוני של השומרון.

היישוב שא-נור,צילום: ללא

"הזהירו אותנו תמיד שבלתי אפשרי לעבור דרך הכפר סילת א-דהר שבדרך לשאנור, אמרו תמיד שזהו שטח מסוכן שלא ניתן לאפשר בו שהיית יהודים, והנה הבוקר אפילו אבן אחת לא נזרקה לעברנו והביקור עבר בשקט ובשלווה", אמר הבוקר יצחק צוקרמן, חבר גרעין שאנור שפועל להתיישבות מחודשת במקום. "על הכניסה הזאת מגיעה שאפו לצה"ל שהפגין נחישות, איפשר את הביקור ובעיקר הראה שאם יש רצון, בכוחו לאבטח בקלות התיישבות יהודית בצפון השומרון שתתרום באופן ישיר לביטחון בכל הארץ".

פעיל הימין אלישע ירד, שהיה בין העולים, פרסם סרטון מהיישוב ההרוס. "אנחנו כאן בשא-נור, על חורבות הבית שלנו כאן, נשאר רק קיר תמך ובית כנסת, לשעבר מסגד. בעזרת השם עוד יבוא יום ונחזור לכאן. תראו כמה בנייה ערבית צמחה כאן, בזמן שאנחנו לא כאן", הצביע. "בקרוב נחזור לכאן בעזרת השם".

הנוף בצפון השומרון,

לאחר הכניסה טענו פלשתינים ברשתות החברתיות כי נורו לעבר האוטובוס שבו נסעו הישראלים יריות מצד חמושים. מנגד, אומרים הישראלים, כי לא רק שלא נורו יריות – לא נזרקו אבנים כלל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו