"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"הפעם התנצלות לא תספיק": דובר שר הביטחון רומז להדחת הגרי

שר הביטחון כ"ץ דרש מהרטכ"ל לשתף פעולה באופן מלא עם מבקר המדינה הבודק את אירועי ה-7 באוקטובר • בדובר צה"ל ענו בהודעה חריגה אחרי פרסום ההצהרה: "פתרון הסוגיות צריך להתקיים בשיח בין שר הביטחון לרמטכ״ל ולא דרך התקשורת" • נציין כי אין בסמכותו של שר הביטחון לפטר את דובר צה"ל

,עודכן
0השמעה
דובר צה"ל דניאל הגרי ושר הביטחון, ישראל כ"ץ. צילום: אורן בן חקון וגדעון מרקוביץ

לאחרההודעה החריגה מטעם דובר צה"ל, שענו לדרישתו של שר הביטחון כ"ץ לשתף פעולה באופן מלא עם מבקר המדינה בעקיצה:"פתרון הסוגיות - לא דרך התקשורת", דובר שר הביטחון מגיב: "דובר צה"ל, שהתנצל לא מכבר על שחרג מסמכותו, ותקף את הדרג המדיני - שוב חורג מסמכותו, תוקף ומטיף מוסר לדרג המדיני. התנצלות הפעם לא תספיק".

הרקע המתיחות, כ"ץ והלוי יפגשו הערב. מבקר המדינה ביקש להיפגש עם כ"ץ, והפגישה נקבעה למחר.

כ"ץ קרא לרמטכ"ל לשתף פעולה עם אנגלמן, בצה"ל לא נותרו חייבים,צילום: דובר צה"ל, אורן בן חקון, אי.פי.אי

שר הביטחון ישראל כ"ץ יצא היום (רביעי) בדרישה לרמטכ"ל, רב-אלוף הרצי הלוי, לשתף פעולה באופן מלא עם מבקר המדינה הבודק את אירועי ה-7 באוקטובר.כאמור, בדובר צה"ל ענו בהודעה חריגה אחרי פרסום ההצהרה: "פתרון הסוגיות צריך להתקיים בשיח בין שר הביטחון לרמטכ״ל ולא דרך התקשורת".

עוד נכתב בהודעה כי, "התחקירים יועברו למבקר בשקיפות מלאה בסיומם. צה״ל מחויב לאיכות התחקירים לפני מהירות עשייתם ויעשה הכל לסיימם באופן מקצועי מהר ככל שניתן. יש לציין כי לשכת הרמטכ״ל והרמטכ״ל לא המליצו לאף גורם צבאי לפנות לייעוץ משפטי. זהו הליך קבוע של הסנגוריה הצבאית, שביצעה אותו מתוקף תפקידה ועצמאותה מבלי צורך לבקש לכך אישור. נדגיש כי לא ישב אף משפטן בתחקירי צה״ל ואף לאנשי הפרקליטות הצבאית אסור לנכוח על-פי חוק חיסיון התחקיר".

ועדת חוץ וביטחון בהשתתפות דובר צה"ל דניאל הגרי,צילום: חיים גולדברג

במקרה קודם, הביע הגרי את עמדתו בנוגע לחוק פלדשטיין - שעוררה כזכור סערה במערכת הפוליטית - ועל המענה לתופעת הסרבנות.הוא הביע את התנצלותו בכנסתבדיון בוועדת חוץ וביטחון: "טעיתי, חרגתי מסמכותי".

נציין כי על אף הרמיזה לפיטורים של הגרי, אין בסמכותו של שר הביטחון לפטר את דובר צה"ל, אלא מדובר בסמכות שיש רק לרמטכ"ל. הממשלה כולה בלבד יכולה לפטר רמטכ"ל, אך כאמור, אינה יכולה לפטר את דובר צה"ל. זאת על פי חוק יסוד: הצבא.

מאחים לנשק נמסר על תגובת ישראל כ"ץ נגד דובר צה"ל: "מי שבאמת חורג מסמכותו הוא שר ההשתמטות שבמקום לדאוג לביטחון המדינה, מקדם קומבינת השתמטות לעשרות אלפי צעירים חרדים בזמן שצה"ל נלחם והמילואימניקים קורסים. תפקידך להגן על ביטחון ישראל, לא על אינטרסים פוליטיים צרים. אם אתה לא מסוגל - אתה מוזמן להתפטר ולפנות את מקומך".

יו״ר המחנה הממלכתי בני גנץ הגיב: ״אמון בין שר ביטחון לרמטכ"ל הוא חלק בלתי נפרד מביטחון המדינה. אני ממליץ לחברי השר כ״ץ, להשתמש יותר בשיחות אישיות עם הרמטכ״ל והקצונה הבכירה, ופחות בהודעות דוברות ואיומי פיטורים. באותה מידה, מצופה ממנו כמי שאחראי על מערכת הביטחון, לפעול באותה נחישות שהוא פועל להצגת תחקירי השבעה באוקטובר, ובצדק, גם על מנת שתקום ועדת חקירה ממלכתית שתחקור גם את הדרג המדיני, כמו גם להבטיח מתווה גיוס נכון ומשוחרר מאילוצים פוליטיים. האחריות בקומה ה-14 לא נעצרת מול בניין צה״ל".

יאיר גולן: "שר הביטחון אינו נאמן לביטחון. ישראל כץ הוא שר השתמטות - שר שמונה כדי לאפשר השתמטות נתניהו מאחריותו ל-7.10 והשתמטות החרדים מלשאת בנטל. לשם כך הוא מונה במקומו של גלנט, וזה בדיוק מה שהוא עושה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר