מבצע הביפרים - פרטים חדשים: כך התחיל מבצע המלכוד של מכשירי חיזבאללה
סוכני מוסד לשעבר שהיו חלק ממבצע מלכוד הביפרים של חיזבאללה התראיינו לתוכנית 60 דקות של רשת CBS האמריקנית • בפרומו שעלה לקראת התוכנית, הם חושפים כיצד התחיל המבצע ואיך נראה המכשיר שהתפוצץ
,עודכן
0השמעה
ביום ראשון צפויים להתראיין סוכני מוסד לשעבר שהיו חלק ממבצע מלכוד הביפרים של חיזבאללהבתוכנית 60 דקות של רשת CBS האמריקנית. בפרומו שפורסם היום (שישי) נחשף כיצד התחיל המבצע ואיך נראה המכשיר שהתפוצץ.
על פי הפתיח של מנחת התוכנית לסלי סטאהל כשמולה סוכן רעול פנים, ישראל גילתה כי ארגון הטרור רוכש את מכשירי הביפר שלו מחברה טיוואנית בשם גולד אפולו. המידע הזה הוא זה שהתניע את המבצע המורכב שיצא לפועל לפני כשלושה חודשים.
ב-17 וב-18 בספטמבר החלו להתפוצץ בזה אחרי זה מכשירי הזימוניות שהיו ברשות מחבלי חיזבאללה. על פי סוכנות הידיעות רויטרס כ-1,500 מחבלים בארגון הטרור הוצאו מכשירות. המבצע הנועז הוגדר על ידי מנהיג חיזבאללה חסן נסראללה, שחוסל כמה שבועות לאחר כמכה "חסרת תקדים" שהונחתה על ארגון הטרור. המבצע היה לצעד הראשון שהתחיל הסלמה של מתקפות צה"ל, שהמשיך לחיסול בכירי חיזבאללה בזה אחר זה, עד לחיסולו של נסראללה בלב הדאחייה בביירות.
כאמור, לאחר מתקפת הביפרים, ב"ניו יורק טיימס" דווח כי בעקבות שמועות על יכולות מעקב של ישראל אחר טלפונים סלולריים - נסראללה החליט על הרחבת השימוש בביפרים. על פי מקורות מודיעיניים, עוד לפני כן ישראל הקימה חברת קש בהונגריה וקיבלה זכיון ייצור מ"גולד אפולו" הטאוויינית. המשלוחים ללבנון, על פי הדיווחים, החלו כבר ב-2022.
אנשי ביון סיפרו לרשת החדשות ABC כי הם מעריכים שלפחות 150 בני אדם עבדו על פרוייקט הזימוניות שהתפוצצו בידי אנשי חיזבאללה, מבלי לדעת עבור מי הם עובדים. עוד טענו כי ה-CIA נמנע מביצוע מבצעים כאלו בשל הסיכון לחיי חפים מפשע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו