"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אלוף פיקוד העורף בזירה בחיפה: "ההגנה האווירית לא הרמטית, המשיכו להקפיד על ההנחיות"

בדבריו שיבח אלוף רפי מילוא את ראשי הרשויות וארגוני החירות על פועלם • על הזליגות אמר: "ההגנה האווירית לא הרמטית, המשיכו להקפיד על ההנחיות" • על התנהלות האזרחים: "החוסן והעמידה האיתנה של העורף מאפשרת לצה"ל להמשיך לפעול, לתקוף ולפגוע"

, עודכן
0השמעה
מפקד פקע"ר , הרצי שפירא
מפקד פקע"ר. צילום: הרצי שפירא

בעקבות המטחים הכבדים ששוגרו לאורך היום (ראשון) מלבנון לשטח הארץ, בתוכם זוהו מספר פגיעות ישירות, מפקד פיקוד העורף הגיע לזירת פגישה ישירה בבניין מגורים בחיפה.

"אנחנו במהלך יום עצים עם לא מעט שיגורים ומטחים לעבר הארץ", אמר אלוף פיקוד העורף רפי מילוא, "במהלך היממה האחרונה חווינו מטחים בצפון, לאורך קו המגע, בהמשך היו מטחים גם לטווחים הבינוניים ובבוקר ובצהריים חווינו מטחים גם לגוש דן".

הצהרת אלוף פיקוד העורף בזירת הנפילה בחיפה | מישל דוט קום

"במסגרת המטחים, היו מספר פגיעות ישירות בשטחים בנויים וגם פגיעות ישירות בבניינים. אדם אחד נפגע בצורה בינונית בכפר בלום ועוד מספר פצועים קל גם בפתח תקווה, בחיפה ובנהריה", אמר מילוא על 240 השיגורים מלבנון מתחילת היום.

בדבריו, התייחס גם ליירוטי כיפת ברזל: "ההגנה האווירית היא הגנה יוצאת דופן אבל היא לא הרמטית, וכמו שאנחנו רואים פה יש זליגות. לכן, חשוב להמשיך להקפיד על הנחיות פיקוד העורף - וכל פעם ששומעים אזעקה להיכנס למרחב הכי בטוח שיש".

הפגיעה ברינתיה, צילום: יוסי זליגר

בדבריו התייחס האלוף לחשיבות השמירה על ההנחיות: "בבית הזה, עם הרס מאוד גדול, צעיר בן 23 נכנס לממ"ד, סוגר את הדלת ולאחר פגיעה ישירה בבניין ליד יוצא ללא פגע", הבהיר מילוא. "בבניין מאחורינו יש פגיעה ישירה במבנה עם מקלט משותף, כולם יוצאים עם פציעות קלות ושריטות. אני חושב שזו אמירה מאוד חשובה והזדמנות לשבח את האזרחים שלאורך כל המלחמה מתנהגים בצורה יוצאת דופן, שומעים להנחיות, מקפידים - ובזכות זה יש לנו יחסית מיעוט נפגעים".

לבסוף, הדגיש מילוא כי בצה"ל מפיקים לקחים מכל זירת נפילה, במטרה להפחית את הזליגות. בנוסף, ציין את שיתוף הפעולה השוטף עם ראשי הרשויות וארגוני החירום שפועלים באופן צמוד עם צה"ל וכוחות הביטחון על מנת לתת מענה.

אודות הסוגיה שמטרידה את האזרחים, הלוא היא מדיניות ההתגוננות, פתיחת וסגירות מסגרות החינוך, אמר: "אנחנו ממשיכים לעשות הערכות מצב ומקבלים החלטות על סמך מודיעין. אני יודע שהמציאות מאתגרת, אבל תדעו שאנחנו עושים את זה עם הרבה מאוד חשיבה כדי לאפשר שגרת חירום ושמירה על החיים.

"החוסן והעמידה באמת האיתנה של העורף מאפשר לנו בצה"ל להמשיך לתקוף, להשמיד ולפגוע גם בחיזבאללה וגם בחמאס", אמר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר