"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לאחר ביטול המעצרים המנהליים וניסיון התקיפה של האלוף: מתיישב נתן אגרוף ללוחם, יריקות על קצינים בחברון

תקריות חמורות של התפרעויות מצד מתיישבים, הובילו למעצרם של שמונה ישראלים בציון שבת "חיי שרה" בחברון • השבוע שר הביטחון החליט לבטל את פרקטיקת המעצרים המנהליים ביו"ש, היום גינה את העימותים: "פגיעה במדינה"

,עודכן
0השמעה
עימותים בין מתיישבים לפלשתינים בשבת חיי שרה (ארכיון). צילום: איי.אף.פי

מספר תקריות חמורות התרחשו במהלך השבת ביהודה ושומרון, במסגרתם הותקפו קצינים ולוחמים. חרף הטענות כי יש קשר בין הצהרתו של שר הביטחון ישראל כ"ץ כי יבטל את השימוש במעצרים מנהליים, ככל הידוע אין קשר בין הדברים.

בקרית ארבע ובחברון ציינו השבת את "שבת חברון", בהשתתפות עשרות אלפי בני אדם. המארגנים עשו מאמצים רבים על מנת לנסות למנוע אירועים חריגים, כולל קריאה שלא לעשות שימוש באלכוהול ואיסור על כניסה לאזורים שעלולים להוביל להלהטת הרוחות. עם זאת, אירועים מעין אלו מביאים עמם אנשי קצה רבים שמגיעים על מנת להלהיט את הרוחות.

בערב שבת הגיע אלוף פיקוד מרכז אבי בלוט לאזור כיכר גרוס, בלב היישוב היהודי בחברון. כמה עשרות צעירים שהיו במקום זיהו אותו והחלו לקרוא לעברו קריאות גנאי כולל "בוגד". האלוף המשיך בדרכו, וכשחזר למקום עם רכבו חסמו אותו הצעירים. חמישה מהם נעצרו, ומתוכם ארבעה הובאו להארכת מעצר.

תא"ל אבי בלוט,צילום: דובר צה"ל

בשעות הצהריים, התרחשה תקרית חמורה נוספת באותו האזור. כ-500 ישראלים התקהלו בסמוך לקסבה בחברון, שהכניסה אליה נאסרה בניגוד לשנים קודמות, בשל אירועי אלימות. במקום התפתחו עימותים שכללו אלימות פיזית ומילולית כנגד כוחות צה"ל, מג"ב ומשטרה. בין היתר ירקו מספר אנשים בפניהם של קצינים, ואישה היכתה לוחמת מג"ב. במשך שעות בלמו הכוחות את המתפרעים ומנעו מהם להיכנס לקסבה, אך כן הושלכו מספר אבנים על חנויות פלשתיניות.

במקביל התרחש אירוע גם באזור איתמר, אך ישנן טענות סותרות לגבי מה שהתרחש. על פי גורמי הביטחון, התרחשה גניבת רכבים פלשתינים בכפר סמוך, וכך הגיעו כוחות צה"ל למקום. המתיישבים טוענים כי רועה צאן הותקף ולכן הגיעו לאזור. כך או כך, במקום התפתחו עימותים אלימים, ובין היתר אחד המתיישבים היכה לוחם מג"ב באגרוף.

במהלך ההתפרעויות הותקף גם אל"מ שחר ברקאי; מח״ט יהודה שנפצע קשה בעזה,צילום: דובר צה"ל

ביום שישי הודיע שר הביטחון ישראל כ"ץ על ביטול פרקטיקת המעצרים המנהליים כלפי מתיישבים. בתקופת כהונתו של קודמו, יואב גלנט, נעצרו 31 מתיישבים במסגרת מעצר מנהלי, מה שעורר חמת זעם ביהודה ושומרון. בהתיישבות בירכו על ביטול הכלי הדרקוני, במסגרתו נעצרו אנשים ללא שום הוכחות גלויות או הגשת כתב אישום.

"צעד פנימי שבוצע מתוך מחויבות לעקרונות דמוקרטיים"

בהתייחס להחלטתו להפסיק את השימוש בצווי המעצר המנהליים נגד מתיישבים ביו"ש, ציין השר כ"ץ בפני מזכיר ההגנה כי החלטתו היא צעד פנימי שבוצע מתוך מחויבות לעקרונות דמוקרטיים, שאינם מאפשרים באף דמוקרטיה בעולם, כולל בארה"ב, שימוש בצווים כאלה נגד אזרחים ללא הליך משפטי.

"מדינת ישראל מתנגדת בתוקף לאלימות מכל סוג נגד פלשתינים"

השר כ"ץ הדגיש כי מדינת ישראל מתנגדת בתוקף לאלימות מכל סוג נגד פלשתינים, ותפעל נגדה באמצעות צה"ל, רשויות האכיפה ונורמות ציבוריות - ולא באמצעות הליכים לא דמוקרטיים. הוא אף כינה את התקריות "פגיעה במדינה".

״כשבמקום לדאוג לביטחון, נותנים רוח גבית לטרור - זו התוצאה, וזה ייגמר באסון.״

יו"ר המחנה הממלכתי, בני גנץ, הגיב כי ההחלטה של שר הביטחון להגביל את המעצרים המנהליים על המתיישבים המתפרעים ביו"ש, כ"נותנים רוח גבית לטרור". גם דובר צה"ל גינה את המקרה בחריפות ומסר כי "צה"ל מוקיע אלימות מכל סוג כלפי משרתיו ורואה אירועים מסוג זה בחומרה רבה".

מגנה את ההתקפה האלימה והפושעת כנגד מפקד פיקוד המרכז, האלוף אבי בלוט.

האלוף ופקודיו עושים לילות כימים לסיכול הטרור ולהבטחת ביטחון תושבי ישראל בכלל ומתיישבי יהודה ושומרון בפרט.

אסור לנו להידמות לאויבינו, במדינת ישראל הסמכות להפעיל כוח נתונה רק לגופי הביטחון - עם הפורעים חייבים…

— יואב גלנט - Yoav Gallant (@yoavgallant)November 23, 2024

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר