"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"זה היה מפחיד, לא הייתה אזעקה והבנו שיש הרבה פצועים": העדויות מנפילת הכטב"ם

הכטב"ם נפל סמוך לבנימינה ללא אזעקה ופצע כ-67 אנשים • ליאור, תושב העיר סיפר: "שמענו בום חזק, מהר מאוד התחלנו לשמוע סירנות של אמבולנסים כנראה שבגלל שלא היתה אזעקה אנשים לא נכנסו למרחב מוגן והתוצאה קשה" • אבירם אשכנזי חובש באיחוד הצלה: "הגענו בשלב שהאירוע מתגלגל ונכנסו לעזור, ראינו עשרות נפגעים בדרגות שונות. מראות קשים"

,עודכן
0השמעה
פינוי פצועים מאזור נפילת הכטב"ם סמוך לבנימינה. צילום: Getty Images

כטב"ם נפל הערב (ראשון) סמוך לבנימינה וגרם לנזק רב ולכ-67 פצועים בניהם אנוש וקשה, ללא אזעקה. מד"א הכריזו על אירוע רב נפגעים שפונו לבתי חולים שונים.

פינוי פצועים מאזור נפילת הכטב"ם סמוך לבנימינה // Getty Images,צילום: Getty Images

עד ראייה במקום הפיצוץ: "לא היתה אזעקה ואז היה בום מטורף, ממש חזק. לא הבנו מה קרה. פתאום ראינו שמשהו נכנס דרך התקרה של אחד המבנים. רצנו לכוון המיגונית. ראינו המון פצועים מלאים בדם. עזרנו להם להגיע למיגונית והמתנו שם עד שהגיעו כוחות החילוץ".

עד ראייה שהיה בקרבת מקום סיפר: "היה בום מטורף, בום חזק מאוד. לא הייתה אזעקה לפני כן, ורק אחרי ששמענו את הבום, האזעקה נשמעה. אחר כך ראינו הרבה אמבולנסים נוסעים עם סירנות למקום הפגיעה. לפי כמות האמבולנסים הבנו שיש הרבה נפגעים, ובשלב מסוים גם ראינו ושמענו מסוקים מגיעים".

ליאור, תושב בנימינה: "לא היתה אזעקה ופתאום שמענו בום חזק. זה היה מפחיד ומלחיץ. לא הבנו מה זה כי אנחנו יודעים שיש קודם אזעקה. מהר מאוד התחלנו לשמוע סירנות של אמבולנסים והבנו שהיתה נפילה לא רחוק מאיתנו. היו המון אמבולנסים, עשרות. אחר כך הבנו שנפל כטב"ם וגרם לנזק רציני ולהרבה פצועים. כנראה שבגלל שלא היתה אזעקה אנשים לא נכנסו למרחב מוגן והתוצאה קשה".

אבירם אשכנזי חובש באיחוד הצלה: "הגענו בשלב שהאירוע מתגלגל ונכנסו לעזור. ראינו עשרות נפגעים בדרגות שונות. מראות קשים. המפגע העיקרי היה במקום אחד ושם היו עיקר הנפגעים. כוחות הרפואה וההצלה פעלו היטב והפצועים פונו מהר לבתי החולים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר