"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פרסום ראשון

לראשונה מאז האינתיפאדה השנייה: נגמ"שים יוצבו ביישובים ביו"ש

ל"ישראל היום" נודע כי נגמ"שים יוצבו ביישובים ובמוצבים שונים • מאז תחילת המלחמה הפעיל ראש מועצת בנימין ומועצת יש"ע ישראל גנץ לחץ להכנסת הכלים הכבדים • בצה"ל מבהירים כי הכנסת כלי הרק"מ לא מתבצעת בשל התרעות או מודיעין, אלא כחלק מסל כלים להגנת היישובים מתוך תפיסה של "היישוב כמבצר"

,עודכן
0השמעה
נגמ"ש מסוג נמ"רה. צילום: דובר צה"ל

נגמ"שים צפויים להגיע היום (רביעי) ליישובים ומוצבים ביהודה ושומרון, ברוב המקרים לראשונה מאז האינתיפאדה השנייה, כחלק מתפיסה של צה"ל "יישוב כמבצר".

בשנה האחרונה דוחפים ראשי הרשויות, ובראשם ראש מועצת בנימין ומועצת יש"ע ישראל גנץ, להכנסה של כלי רק"מ (רכב קרבי משוריין) ליהודה ושומרון. ההבנה לאחר השבעה באוקטובר הינה שיש צורך בכלים משמעותיים ומוגנים יותר, על מנת להגן על היישובים ביום פקודה.

בראש מובילי המהלך. ישראל גנץ,צילום: קוקו

הן בצה"ל והן במועצות מבהירים כי הכנסת כלי הרק"מ ליישובים אינה מתבצעת לאור התרעות קונקרטיות או מודיעין, אלא מתפיסת הגנת יישוב שהולכת ומתעצמת. כבר בתחילת המלחמה הוכנסו מקלעי מא"ג ליישובים ואף נשקל לצייד נשקיות בטילי כתף, מה שלא התרחש בסופו של דבר.

על פי התכנון יוצבו נגמ"שים בכל רחבי יהודה ושומרון, ביישובים נבחרים, לא אל מול התרעות כלשהן אלא מתפיסה אסטרטגית של האזור, ועל פי היכולות של החטיבות. בחלק מהמקרים מדובר יהיה בנגמ"שים שיוצבו ביישובים ובחלק מהמקרים הם יוצבו במוצבים קרובים. כלי הרק"מ יוזזו מפעם לפעם, בהתאם להערכות מצב מתמשכות.

בשנה האחרונה ביצעו במערכת הביטחון שינויים משמעותיים בתפיסה של הגנת היישוב. בין היתר עד היום יש חיילי הגמ"ר בכל יישוב, על מנת שבכל זמן נתון יהיו אוחזי נשק ביישוב. בנוסף, בוצעו תרגילים חטיבתיים ואוגדתיים של תרחישי קצה, בסגנון שבעה באוקטובר, על מנת להיות מוכנים לאירוע קיצון.

'הצופות - דורשות בטחון בבית' מברכות על המהלך: "הצבת הנגמ"שים בבנימין - בשורה טובה להתיישבות. במשך שנה אנו קוראות ומתריעות על חזית המרכז שרוחשת ומתרגשת ביו"ש. הצבת הנגמ"שים באזור מגיבה למציאות הקיימת ובאה להגנת התושבים והאזור כולו. כידוע: מיגון זו תשובה שניה לטרור. התשובה הראשונה היא לחימה רציפה עד הכרעתו המוחלטת. תאחזו בזה, וגם מזה אל תניחו ידכם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר