"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המומנטום ההתקפי הוא שיכריע את המערכה
גם הצלחה מלאה של המהלך הקרקעי בלבנון עדיין לא מבטיחה בטווח זמן קצר את השגת המטרה להשבת תושבי הצפון לביתם בבטחה • הישגי השבועות הקרובים יקבעו את ההמשך
טנק צה"לי לאורך גבול לבנון. צילום: AFP
פרשנות

המומנטום ההתקפי הוא שיכריע את המערכה

גם הצלחה מלאה של המהלך הקרקעי בלבנון עדיין לא מבטיחה בטווח זמן קצר את השגת המטרה להשבת תושבי הצפון לביתם בבטחה • הישגי השבועות הקרובים יקבעו את ההמשך

אלוף (מיל') גרשון הכהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

רצףהפעילות ההתקפיתשל צה"ל נגד חיזבאללה לימד מחדש את מדינת ישראל על היתרונות הטמונים ביצירת מומנטום התקפי של יוזמה אקטיבית.

ארגון הטרור, שעדיין לא נוטרל, הוטל במהלומה אחר מהלומה אל מצב צבאי כמעט בלתי אפשרי, ועם פתיחת המתקפה הקרקעית בשטח האויב נוסף עוד ממד של יוזמה התקפית ישראלית. במאמץ לשימור מומנטום היוזמה, למהלך הקרקעי יש בשלב זה תפקיד משמעותי בדיכוי המצטבר של יכולות הפעולה המבצעיות שבנה חיזבאללה.

לנוכח איכות התגובות הנמוכה של חיזבאללה בשבועיים האחרונים נגד ישראל יש מומחים שמעוררים את הספק שמא הגזמנו בהערכת יתר של יכולות ארגון הטרור. להם יש לענות כי זו הטלת ספק מסוג מוכר, הכרוך פעמים רבות בסירוב המודרני הרציונליסטי להכיר בטבען הבלתי נשלט והבלתי ניתן לחיזוי של פעולות האדם בתחומים שמעבר לפעילות הנדסית - ואי־הוודאות הזו מתגלה שוב ושוב בתופעת המלחמה: גם החזק עלול לקרוס, והחלש יכול להיוושע ולמצוא נתיב לניצחון.

דובר צה"ל

בתופעת ההלם המערכתי שאחז ככל הנראה בחיזבאללה ימוקדו בעתיד מחקרים מבוססי מודיעין. לפי שעה, ניתן לשער כי ההלם הוא תוצאת רצף המהלומות והמפגש של ארגון הטרור עם צורת מלחמה חדשה שמוביל צה"ל, שאותה לא צפו מנהיגי חיזבאללה.

במבט ישראלי נוטים לשאול: אם כל היכולת הצבאית המופלאה הזו היתה בידי מערכת הביטחון כבר בתחילת המלחמה - מדוע היינו צריכים להמתין לה כמעט שנה?

פתגם בערבית מלמד ש"אין טוב כמו מה שישנו", והוא אומר משהו עמוק יותר מהאמירה היהודית המוכרת - "הכל לטובה". הפתגם הערבי מתבונן במציאות בתנאי התהוותה בכבוד, ומבקש להדגיש שאם כך קרה - כנראה טוב שכך קרה.

במהלך שנת לחימת ההתשה בגבול הצפון הצליחו פיקוד הצפון והמטכ"ל לגבש היגיון מלחמה אחר מזה שהיה מונח בתיקי התוכניות המבצעיות. בהיבט זה, ההישגים שצה"ל קוצר בימים אלה בלחימה בחיזבאללה נובעים מתהליך התפתחות שככל הנראה לא היתה דרך לקצר אותו.

בתוך כך, הלכה והתגבשה לגיטימציה אמריקנית למהלכיה של ישראל בלבנון. לתמיכה האמריקנית במהלכים הישראליים, תחת איום איראני לתקיפת ישראל, יש משמעות דרמטית שרחוקה מלהיות מובנת מאליה.

ככל הצפוי, פעולות המהלך היבשתי לא יסתיימו בתוך ימים ספורים. בתיאום ציפיות מול הציבור, ראוי להסביר כי גם הצלחה מלאה של המהלך הקרקעי כפי שתוכנן עדיין לא מבטיחה בטווח זמן קצר את השגת המטרה להשבת תושבי הצפון לביתם בבטחה. מה שברור הוא שהישגי השבועות הקרובים יקבעו את המשך התפתחות המערכה לשנה הבאה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...