"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
תחקיר חיל האוויר ב-7 באוקטובר: האלוף תומר בר שמע על מסיבת הנובה רק בשעות אחר הצהריים
ממצאי התחקיר עולה כי בבוקר השבת השחורה החיל היה בכוננות הנמוכה ביותר בכל המערכים ומטוסי הקרב שהוזנקו והיו באוויר כוונו לשמור על נכסים אסטרטגיים במקום להגיע לעוטף • עוד עולה כי כטב"ם שטס מעל עזה קלט תנועות חריגות - אך איש לא צפה בשידור שלו • פרטים חדשים ישודרו הערב בתוכנית "זמן אמת" בכאן 11

Loading...

תחקיר "זמן אמת" על חיל האוויר ב-7 באוקטובר באדיבות כאן11

תחקיר חיל האוויר ב-7 באוקטובר: האלוף תומר בר שמע על מסיבת הנובה רק בשעות אחר הצהריים

ממצאי התחקיר עולה כי בבוקר השבת השחורה החיל היה בכוננות הנמוכה ביותר בכל המערכים ומטוסי הקרב שהוזנקו והיו באוויר כוונו לשמור על נכסים אסטרטגיים במקום להגיע לעוטף • עוד עולה כי כטב"ם שטס מעל עזה קלט תנועות חריגות - אך איש לא צפה בשידור שלו • פרטים חדשים ישודרו הערב בתוכנית "זמן אמת" בכאן 11

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

פרטים חדשים על חוסר תפקודו של החיל בשעות הראשונות של שבת 7 באוקטובר יוצגו הערב (רביעי) בתוכנית התחקירים "זמן אמת", של כאן 11. התחקיר של אבי עמית, חושף ומביא פרטים ראשונים גם מתוך התחקיר שערך החיל בעצמו וטרם הוצגו לציבור ולאנשי החיל.

ידע על קיומה של מסיבת הנובה רק בשעות אחר הצהריים. מפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר (ארכיון), צילום: דובר צה"ל

בין יתר הממצאים שחושף אבי עמית הם שמפקד חיל האוויר האלוף תומר בר ידע על קיומה של מסיבת הנובה רק בשעה ארבע ועשרים אחר הצהריים של שבת 7 באוקטובר, כעשר שעות לאחר תחילת מתקפת החמאס.

גם הטייסים שהגיעו לעוטף גילו עליה זמן לא רב לפני כן. בנוסף, בבוקר 7 באוקטובר חיל האוויר היה בכוננות הנמוכה ביותר בכל המערכים ומטוסי הקרב שהוזנקו והיו באוויר כוונו לשמור על נכסים אסטרטגיים במקום להגיע לעוטף - שם התרחשה המתקפה העיקרית. בשלוש השעות הראשונות למתקפה, נוכחות חיל האוויר בעוטף הייתה מינימלית.

עוד כשל חמור שהתגלה בתחקיר הוא שמפקדי החיל היו מנותקים מערוצי התקשורת ומהרשתות החברתיות, ונותרו ללא מידע בסיסי על המתרחש בשטח - מידע שהיה זמין לכל אזרח שצפה בטלוויזיה. זאת בשל קריסת מערך איסוף המידע הצה"לי. בנוסף לכך בלילה שלפני המתקפה, כטב"ם שטס מעל עזה קלט תנועות חריגות, אך איש לא צפה בשידור שלו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...