"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פרשנות

מבחינה אסטרטגית-ביטחונית: הזירה החשובה היא יהודה ושומרון

יש נטייה להדחיק את הפעילות האינטנסיבית באיו"ש, אבל עובדה שצה"ל ושב"כ נלחמים שם כבר שנתיים וחצי - מאז מארס 2022 • אחד הצעדים החשובים שצריך לנקוט כדי להעניק תנופה ללחימה בעזה הוא חילופי מפקדים בדרג הצבאי הבכיר • בינתיים, נותר להתמיד ולחסר מחבלים בקצב שעולה על קצב הגיוס של חמאס

,עודכן
0השמעה
שריפה בג'נין בעקבות תקיפת צה"ל במבצע "מחנות קיץ". צילום: אי.אף.פי

בתוך העצב על רצח השישה והניסיון לערער את היציבות במדינה, מתחיל גם מסע התעמולה נגד הלחימה בעזה כחזרה על הדשדוש ב"בוץ הלבנוני".

מחנה הפליטים ג'נין - קן הצרעות של הטרור בצפון השומרון // חנן גרינווד

לא אחר מאשר היועץ לביטחון לאומי האמריקני לשעבר, הגנרל ה. ר. מקמאסטר, מבקש להזכיר למראיינת כריסטיאן אמאנפור, ואולי גם לנו, את 7 באוקטובר. אמאנפור הציגה שאלה מהזווית של הממסד האמריקני: "יש אחדים שטוענים שישראל כבר מיצתה את מרב הנזק האפשרי לחמאס ברצועת עזה, וזהו הזמן באמת לקבע הפסקת אש". אפשר לראות זאת במאמץ המגושם של הממשל להניח עכשיו עוד הצעה סופית בהחלט לעסקת חטופים ולהפסקת אש.

הגנרל מקמאסטר אמר: "אני הייתי חולק על זה, כריסטיאן, אני חושב שהם (הישראלים) חייבים לסיים את המצוד על המנהיגים. אני חושב שהם חייבים להרוג או ללכוד את יחיא סינוואר. את חייבת לחזור ולחשוב על 7 באוקטובר... החטופים מזכירים לנו את 7 באוקטובר. אפילו עם כל ההישגים של צה"ל נגד חמאס, חמאס הוא עדיין הגוף שמחזיק בנשק בעזה. כך שאם את רוצה שתהיה תקווה כלשהי לשלום יציב, או לפתרון שתי המדינות, חייבים להשמיד את חמאס. כי חמאס הוא ארגון שמחויב להשמדת ישראל ולרצח יהודים".

חשיפת מטענים בג'נין,צילום: רויטרס

לישראל יש עכשיו כל הכלים להתמיד בחיסול שיטתי של תשתיות המחבלים, בחיסולם הפיזי ובטיהור השטח מדרום ומצפון ברצועה ממאגרי אמל"ח שעוד נותרו בשטח. כשמדברים על דשדוש בבוץ - וזה לא המצב כרגע - יש מי שמנסים להחזיר את הציבור הישראלי למנטליות המכשילה, שהחלישה את צה"ל בדור שלפני פרוץ המלחמה. כלומר, ב־6 באוקטובר עוד חיינו במצב תרבותי של "הילד של כולנו". שייהרגו אזרחים קודם; ובלבד ש"הילדים שלנו", החיילים, ישמרו על טווח בטוח מהסכנה.

עליית מדרגה בפיגועים

אבל נוסף על עזה, הולכת ונחשפת האמת, שמבחינה אסטרטגית־ביטחונית הזירה החשובה ביותר היא יהודה ושומרון. אחרי תקופה של החדרת אמל"ח לאיו"ש, מסתמנת עליית מדרגה לא רק בפעילות צה"ל, אלא גם בפיגועים ובקטלניות שלהם. שתי מכוניות תופת בהפרש של כמה ימים הן סיפור חדש. יש נטייה להדחיק את הפעילות האינטנסיבית באיו"ש, אבל עובדה שצה"ל ושב"כ נלחמים שם כבר שנתיים וחצי - מאז מארס 2022.

מחנה הפליטים ג'נין - קן הצרעות של הטרור בצפון השומרון,צילום: חנן גרינווד

אחד הצעדים החשובים שצריך לנקוט כדי להעניק תנופה ללחימה בעזה הוא חילופי מפקדים בדרג הצבאי הבכיר. מפקד השטח הבכיר המנוסה והמצטיין הוא מפקד אוגדה 162 איציק כהן. אלוף פיקוד דרום פינקלמן עשה את שלו, המחליף הטבעי שלו הוא תא"ל כהן. סקר של מכון משגב מצביע על 58 אחוזים מלוחמי המילואים שרמת האמון שלהם ברמטכ"ל הלוי נמוכה מאוד. אין מנוס מחילופי המפקדים כדי להזריק אנרגיה חדשה לצה"ל.

דבריו של מקמאסטר הם תזכורת להכרח לחסל את חמאס, בלי קשר להפסקת האש שמציעים לנו ביידן וקמלה האריס. נותר להתמיד ולחסל את המחבלים בקצב שעולה על קצב הגיוס של חמאס. הימים הקשים האלה מתאימים כדי לשחרר את האוכלוסייה שעוד נותרה בצפון הרצועה, כמו שנעשה ברפיח, ולטהר את השטח ממה שנותר שם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר