היום ה-285 למלחמה: חיל האוויר הפציץ בית ששימש למטרות טרור בנוסיראת שבמרכז עזה במהלך הלילה (בין שלישי לרביעי). חיזבאללה לקח אחריות על שיגור 15 רקטות לעבר נהריה ויישובים נוספים בגליל המערבי הלילה. אמש, הקבינט החל בשעה איחור בשל התייעצות ביטחונית שקיים ראש הממשלה נתניהו לפני הישיבה.
עדכונים שוטפים
02:26: דיווחים עזתים על הרוגים מפגיעה בבית במרכז הרצועה
22:49: מדבריו של מפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר: ״לאחרונה נשמעות אמירות שונות לגבי כשירות החיל בשבעה באוקטובר. מעל במה זו, אני מבקש לומר בצורה ברורה- חיל האוויר נכנס לאירועי אותה שבת ארורה, ללא בעיית כשירות מבצעית".
22:10: צבא ארה"ב הכריז רשמית על פירוק המזח שהקים ברצועת עזה, במטרה להעביר סיוע הומניטרי לאוכלוסייה. סגן מפקד פיקוד המרכז של ארה"ב הכריז כי "המשימה שבה היה מעורב הרציף הסתיימה, ולכן אין עוד צורך להשתמש בו", אך למעשה הרציף הארעי נחל כישלון חרוץ בהעברת סיוע הומניטרי לאוכלוסייה המקומית.
22:00: דיווח ב"אקסיוס": ארצות הברית, ישראל והרשות הפלשתינית קיימו בשבוע שעבר פגישה חשאית כדי לדון בפתיחה מחדש של מעבר רפיח בין מצרים לעזה כחלק מהעסקה לשחרור החטופים והפסקת אש. מהצד הישראלי השתתף ראש השב"כ. אחד מסעיפי ההסכם כולל העברת אנשי חמאס פצועים למצרים לקבלת טיפול רפואי - מהלך זה אפשרי רק דרך מעבר רפיח.
21:44: מטוסי קרב תקפו לפני זמן קצר תשתית טרור של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב עיתרון, ומשגר ששימש את הארגון במרחב רב א-תלתין שבדרום לבנון. (עידן אבני ולילך שובל)
אחרי הדיווחים בלבנון: צה״ל תקף יעדי חיזבאללה // דובר צה"ל
21:01: דיווחים בלבנון: מטוס קרב ישראלי תקף בכפר עיתרון בדרום המדינה. (שחר קליימן)
20:30: "מועצת חכמי התורה של ש"ס בעת הזו אין להיענות לכל צו גיוס ואין להתייצב כלל בלשכות הגיוס".
20:20: שר הביטחון יואב גלנט ביקר בגבול הצפון, ופגש את מפקד אוגדה 146, מפקד חטיבה 9 ומפקדים נוספים. בשיחה עם לוחמי חטיבה 9 אמר כי "אנחנו יכולים לעבור ברגע אחד ממאמץ עיקרי בדרום למאמץ עיקרי בצפון, זה יהיה מהיר, מפתיע וחד". לדבריו, "עוד מעט נגיע לצומת - האם אנחנו יודעים להחזיר את התושבים שלנו בהסדר, או לעשות זאת בתהליך מבצעי-מלחמתי. לפני שבוחרים את המחלף ואיזה נתיב, צריך לבחור את הדבר הנכון. עלית עליו? צריך לנסוע מהר". (לילך שובל)
20:00: הממשל האמריקני מטיל סנקציות על אלאור עזריה. (אריאל כהנא)
18:00: הושלמה השמדת מנהרת הטרור ממנה ניסו לחדור ארבעה מחבלי חמאס לשטח ישראל בחודש יוני האחרון. במהלך סיכול החדירה נפח בקרב רס"ב זייג מזאריב ז"ל
17:17: דיווח ב-AP: המשלחת הישראלית הגיעה היום לקהיר כדי להמשיך את השיחות בעניין העסקה.
17:03: חמאס קיבל אחריות לפיגוע ליד שבי שומרון - שבו נפצעו אתמול שלושה ישראלים מירי (שחר קליימן)
16:50: לוחמי צה"ל ושב"כ מיפו הלילה את בתיהם של שני המחבלים שביצעו את הפיגוע בקלקיליה, בו נרצח אמנון מוכתר ז״ל (לילך שובל)
16:18: בני משפחות שכולות, חברי "פורום הניצחון", המאגד מאות משפחות שכולות ומשפחות של נרצחי הנובה, יערכו היום הפגנה סמוך לבית המשפט העליון בירושלים במחאה על מימון הגנה משפטית למחבלי הנוח'בה (יורי ילון)
15:07: דיווחים ערביים: 11 עזתים נהרגו בתקיפת מזל"ט ליד בית הספר קהיר בעיר עזה.
14:55: שר הביטחון יואב גלנט אמר בישיבת הקבינט כי "ההזדמנות עכשיו לעסקת חטופים היא בת חלוף, ויש לנצלה". דברים דומים למשפחות התצפיתניות ולמשפחות חטופים, ומתכוון לכך שההזדמנות היא הכי קרובה לעסקה (שירית אביטן כהן)
14:39: בנט בתגובה לעבאס מנסור: "50 אלף איש לא ״נרצחו״ בעזה. צה״ל מחסל מחבלים שפלים שרצחו, חטפו ואנסו אזרחים ב-7 באוקטובר".
מנסור, אתקן אותך.
50 אלף איש לא ״נרצחו״ בעזה.
צה״ל מחסל מחבלים שפלים שרצחו, חטפו ואנסו אזרחים ב-07.10.
לעתים המחבלים הפחדנים הללו מתחבאים מאחורי אזרחים, ובכך הם גורמים למותם.
צה״ל הוא צבא מוסרי.— Naftali Bennett נפתלי בנט (@naftalibennett) July 17, 2024
13:42: משרד הבריאות שבשליטת חמאס טוען כי 38,794 פלשתינים נהרגו ו-89,364 נפצעו מאז שבעה באוקטובר.
12:00: מנסור עבאס: "50 אלף נהרגו בעזה".
מנסור עבאס: "50 אלף נהרגו בעזה" // ערוץ הכנסת
11:11: מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה אמר היום כי החזית בלבנון "לא תיפסק כל עוד התוקפנות נמשכת בעזה. האיום במלחמה לא מפחיד אותנו כבר עשרה חודשים. פגיעה באזרחים תדחוף אותנו לשגר רקטות ולפגוע בהתנחלויות חדשות שלא פגענו בהן בעבר".
11:09: בהמשך להתרעות שהופעלו בכרם שלום לפני זמן קצר, מדובר בזיהוי שווא.
10:51: צבע אדום בכרם שלום.
09:28: הפלשתינים מדווחים על 37 הרוגים בתקיפות במרכז רצועת עזה ביממה האחרונה.
9:10: העיתון הלבנוני "אל-אחבאר" דיווח הבוקר כי "בזמן שהמתווכים מחכים לתוצאות הדיונים, שינהלו בכירים אמריקנים בוושינגטון עם עמיתיהם הישראלים, עלתה רמת הפסימיות לגבי האפשרות להגיע להסכם הפסקת אש ושחרור חטופים". מקורות מצריים מסרו לעיתון כי הדיונים בין גורמים מצרים וישראלים ביומיים האחרונים התרכזו באי ההסכמה של ישראל לסגת מציר פילדלפי ומסדרון נצרים.
9:00: בסגירת מעגל: צה"ל תקף מטרת טרור במרחב ממנו זוהו השיגורים לעבר מרחב שדרות אמש. כוחות אוגדה 162 ממשיכים לפעול במרחב רפיח, בסגירת מעגל מהירה כלי טיס של חיל האוויר יחד עם כוחות צוות הקרב של חטיבת הנח"ל, חיסלו חוליית מחבלים והשמידו משגר לאחר שזוהו ממנו שיגורים שירו לעבר הכוח, אין נפגעים.
8:10: סוכל נסיון חדירה לישוב תלם. כוחות הביטחון ביישוב זיהו את החשוד עוד מחוץ לגדר ועקבו אחריו. סייר הביטחון וכוחות ההגנה של היישוב קפצו במהירות לנקודה, והסייר ביצע נוהל מעצר חשוד שהבריח את החשוד תוך זמן קצר. כוחות הביטחון הגזרתיים קפצו לנקודה והחלו בסריקות נרחבות בהן נמצאה סכין.
06:03: דובר צה"ל: מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו במהלך הלילה תשתיות טרור של ארגון הטרור חיזבאללה במרחבים יארין, עייתא א-שעב ועלמא א-שעב שבדרום לבנון. בנוסף, צה"ל ביצע ירי ארטילרי להסרת איום במרחב מג'דל זון. (לילך שובל)
תקיפת תשתיות של חיזבאללה, הלילה // דובר צה"ל
04:20: חיזבאללה קיבל אחריות על המטח לעבר הגליל המערבי. לטענת ארגון הטרור, מדובר בתגובה על "מותם של שלושה ילדים סורים בתקיפה ישראלית שכוונה לכפר אום א-תות".
04:03: דיווח: חיל האוויר הפציץ בית ששימש למטרות טרור במחנה הטרור נוסיראת שבמרכז עזה.
02:55: האזעקות בגליל המערבי - כ-15 רקטות נורו במטח לצפון, חלקן יורטו, כמה מהן התפוצצו בשטחים פתוחים.
02:23: אזעקות בנהריה וביישובים בגליל המערבי.
00:52: ה"וול סטריט ג'ורנל": ישראל הורידה 8 פצצות של 2 טון כל אחת על המתחם בו שהה מוחמד דף.
23:30: כ-30 שיגורים למירון במטח בשעות האחרונות. בסך הכל בשעות הערב נרשמו כ-80 שיגורים לעבר ישראל.
23:05: הקבינט החל בשעה איחור בשל התייעצות ביטחונית שקיים ראש הממשלה נתניהו לפני הישיבה.
23:03: השר וחבר הקבינט אבי דיכטר: "ציר פילדלפי - חייב להישאר בידי ישראל. כל עוד שימשתי בתפקידי כראש השב''כ לא מסרנו את הציר. לאחר שסיימתי את תפקידי, הדרג המדיני החליט אחרת והציר הפך באופן מיידי לציר החימוש של חמאס. בנושא פילדלפי אין פתרונות קסם. אין תחליף לנוכחות כוחותינו על הציר כדי למנוע הזרמת חימוש מאיראן לעזה".
23:02: צה"ל תקף מטרות טרור של ארגון הטרור חיזבאללה בדרום לבנון. מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור חיזבאללה במרחבים כפר כילא ועייתא א-שעב שבדרום לבנון. בנוסף, הותקפו תשתיות טרור של הארגון במרחבים עיתרון ועייתא א-שעב שבדרום לבנון.
22:46: מטח ירי ליישובי הצפון, באזור מירון.
הירי לצפון: יירוטים מעל מירון// ללא
22:29: שני יירוטים בגליל המערבי ועוד כמה נפילות בשטחים פתוחים.
22:24: אזעקות בגליל המערבי.
21:40: נסראללה: "המערכה של מבול אלאקצא היא אחת המערכות הגדולות והארוכות ביותר שישראל התמודדה איתן מעולם. אנחנו נלחמים במערכה שהאופק שלה ברור ויש לנו הבטחה קוראנית שהישות הזו תיעלם".
19:33: לאחר חשיפת תמונות התצפיתניות משבי החמאס: הוריהן דורשים פגישה מיידית עם ראש הממשלה. כשהחזרת בנותיהן ושאר החטופים קרובה מתמיד, משפחות התצפיתניות קיימו אתמול (שלישי), מסיבת עיתונאים ובה דרשו פגישה מיידית עם רה''מ, בטרם נסיעתו לקונגרס.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו