בנט מתריע: "שגיאה למקד את הדיון בשגיאות טקטיות של לוחמי בארי"

לקראת פרסום תחקיר צה"ל, ראש הממשלה לשעבר קורא להתמקד בכשל המערכתי ולא בפעולות הלוחמים בשטח • "כל מי שירד או ירדה לשם הם גיבורים," מדגיש בנט ומביע תמיכה בלוחמים

נפתלי בנט עם תושבי קיבוץ בארי לפני פרסום תחקיר צה"ל על קרבות בארי (ארכיון). צילום: ללא קרדיט

ערב פרסום תחקיר צה"ל על הקרבות בקיבוץ בארי ב-7 באוקטובר, פרסם ראש הממשלה לשעבר, נפתלי בנט, הצהרה נרחבת בחשבון הטוויטר שלו, בה הוא מגן בתוקף על הלוחמים והמפקדים שפעלו בשטח ביום הקשה ההוא.

נפתלי בנט עם תושבי קיבוץ בארי לפני פרסום תחקיר צה"ל על קרבות בארי,

בנט, שערך תחקירים ראשוניים בעצמו עם חברי כיתות הכוננות בימים שלאחר המתקפה, הדגיש את חשיבות הפקת הלקחים המהירה: "המטרה שלי אז הייתה להפיק לקחים במהירות ולהעביר אותם ליישובים אחרים בצפון וברחבי הארץ," כתב בנט.

בהתייחסו לתחקיר הצפוי, הזהיר בנט מפני התמקדות בטעויות טקטיות של מפקדים בודדים: "אני סבור שזו שגיאה למקד את הדיון עכשיו בשגיאות טקטיות של מפקד כזה או אחר. היה צריך לבוא מכאן או משם. היה נכון או לא נכון לירות פגז טנק על בית."

במקום זאת, בנט קרא להתמקד בכשל המערכתי הרחב יותר: "הכשל הענק הוא של מוסדות המדינה, הממשלה וארגוני הביטחון צה"ל והשב"כ, אבל לא של הלוחמים עצמם!".

נפתלי בנט עם תושבי קיבוץ בארי לפני פרסום תחקיר צה"ל על קרבות בארי, צילום: ללא קרדיט

בנט תיאר את המציאות הקשה של ה-7 באוקטובר, כולל חדירת 3,000 מחבלים לישראל, הקרבות הנואשים של חברי כיתות הכוננות, וארבעה מוקדים עיקריים של פוגרום: כפר עזה, בארי, ניר עוז והנובה.

ראש הממשלה לשעבר הדגיש את הגבורה של אלפי ישראלים שהתנדבו לסייע: "אלפי ישראלים, שוטרים, חיילי סדיר, מילואימניקים, שוטרים ואזרחים תפסו יוזמה באותו היום, עלו על רכבים ונסעו לתוך התופת והצילו חיים".

נפתלי בנט עם תושבי קיבוץ בארי לפני פרסום תחקיר צה"ל על קרבות בארי, צילום: ללא קרדיט

בנט סיכם את דבריו במסר אישי ללוחמים: "אני רוצה לומר ללוחמי הסיירות שרבים מהם פגשתי- אלה שלחמו בבארי. שנפצעו שם. שאיבדו שם חברים... אני ועם ישראל כולו אוהב אתכם. גאה בכם. ומחבק אתכם. תודה על גבורתכם".

דבריו של בנט מגיעים בזמן רגיש, כאשר הציבור הישראלי ממתין לתוצאות התחקיר הרשמי של צה"ל על האירועים בבארי. הם מדגישים את המתח בין הצורך להפיק לקחים מבצעיים לבין הרצון להימנע מהאשמת הלוחמים שפעלו בתנאים קשים ביות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר